Uspešna poseta Privredne komore Vojvodine Industrijskom samitu u Bursi 2018.

Komentari: 0

Privredna komora Vojvodine (PKV) i Privredna komora Srbije (PKS) u saradnji sa Privrednom komorom Burse i Agencijom „Adonis“, predstavnikom turskog sajma TUYAP, predvodile su na ovogodišnjem Industrijskom samitu u Bursi, Turska koji je trajao od 29. novembra do 2. decembra 2018. godine, preko 40 privrednika iz Srbije, predstavnika metalskog i hemijskog sektora, proizvođača iz oblasti pneumatike, hidraulike, obrade metala i lima kao i proizvođača mašina i opreme.

Privrednici su imali priliku da posete četiri specijalizovane sajamske manifestacije: Sajam tehnologije metalskog kompleksa, Sajam metalskih proizvoda, Sajam obrade metala i zavarivanja i Sajam automatizacije.

„Kompanije su na taj način imale mogućnost da se upoznaju sa najnovijim tehnologijama u svojim delatnostima, sa inovacijama u svojim sektorima, a u odlično organizovanim B2B susretima da prodube već postojeće i uspostave nove kontakte kako sa partnerima iz Turske, tako i sa predstavnicima kompanija iz celog sveta, koji su učestvovali na ovom Samitu. Prvi utisci privrednika posle održanog Samita su više nego pozitivni, a očekujemo i potvrdu sklopljenih poslovnih aranžmana u narednom periodu“, rekao je predsednik PKV Boško Vučurević.

Posle prošlogodišnjeg nastupa vojvođanske privrede na Industrijskom samitu u Bursi, koji je ocenjen kao više nego uspešan, interesovanje vojvođanskih kompanija za ovu manifestaciju bilo je ogromno. U međuvremenu, PKV i Privredna komora Burse su intenzivirale međusobnu saradnju. PKV je sa privrednim delegacijama učestvovala na Sajmu građevinarstva i Poljoprivrednom sajmu u Bursi u toku 2018. godine. Potpisan je i Sporazum o saradnji dve komore čime je saradnja podignuta na viši institucionalni nivo.

„Zahvaljujući komorskim susretima, ostvareni su i kontakti između Univerziteta u Novom Sadu i Bursi, a saradnja je započeta i između Instituta obe regije – predstavnici Instituta za prehrambene tehnologije boravili su u radnoj poseti regionu Bursa“, dodao je Vučurević.

Privredna delegacija Burse, na čelu sa predstavnicima PK Bursa, učestvovala je na Regionalnom poslovnom forumu u Novom Sadu u septembru, gde su bili jedna od pet evropskih regija koja je predstavila svoje potencijale i istovremeno učestvovala u brojnim B2B susretima.

 

Izvor: PKV

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti