Univerzalni sistem povezivanja kablova za prateće grejanje

Komentari: 0

Kompanija Evoks zastupnik je firme Quintex, koja je specijalizovana za upravljačke kombinacije, razvodne kutije, elektro prateće grejanje i opremu namenjenu za prostore ugrožene eksplozivnim smešama (ATEX). Razvila je inovativan način povezivanja kablova za prateće grejanje u zonama opasnosti to jest prostorima ugroženim eksplozivnim smešama. Ova rešenja su veoma kompaktna i laka za instalaciju, a povezivanja sa rednim stezaljkama u keramičkom izolatoru su pogodna za sve kablove pratećeg grejanja.

Novo rešenje kompanije Quintex GmbH za elektro prateće grejanje, pomoću grejnih kablova, je izuzetno kompaktno (Ø 25mm) i jednostavno za ugradnju, a koristi i u prostorima ugroženim eksplozivnim smešama (ATEX).

Ova tehnologija ima poseban način zaptivanja pri povezivanju i može se primeniti na gotovo svim grejnim kablovima koji su dostupni na tržištu. Povezivanje grejnog i napojnog kabla uređeno je pomoću rednih stezaljki. Najveća dozvoljena struja je 20 A.

Unutrašnja izolacija metalnog kućišta eliminiše potrebu za njegovim uzemljenjem. Kompletan pribor za prateće grejanje sastoji se od: elemenata za spajanje grejnih i napojnih kablova, krajnjeg završnog elementa grejnog kabla, komada za rastavljanje ili nastavljanje, kompaktnog Y elementa za grananje linije pratećeg grejanja i kompaktnog Y komada za direktno prekidanje linije pratećeg grejanja preko termostata (struja do 16 A).

Za montažu nije potreban specijalni alat već se koristi standardni, a uputstvo je jednostavno za primenu i preko grafika se vrlo jednostavno mogu razumeti procesi upotrebe i ugradnje.

Ovaj sistem značajno štedi vreme pri ugradnji, a pri tome je potrebno znatno manje mesta u skladištu tako da je i logistika pojednostavljena.

Postoje rešenja i za konstantan rad pri opterećenju od 20 A sa kontrolerom koji održava maksimalno dozvoljeni opseg temperature, ali za ovo je potrebno da se sistem projektuje od početka prema određenim pravilima.

Ukoliko imate potrebu za pratećim grejanjem u prostorima ugroženim eksplozivnim smešama, a niste dobro upoznati sa svim zahtevima i potrebama, možete se obratiti nama da uradimo potrebni inženjering za vas i da odaberemo optimalna rešenja prema vašim zahtevima a u skladu sa zahtevima ATEX direktive i važećih zakonskih odredbi.

Quintex GmbH

Quintex GmbH proizvodi, a preko Evoks d.o.o. Beograd isporučuje u Srbiji, materijal za elektro prateće grejanje (grejne kablove, kontrolere i setove za nastavljanje i spajanje) i opremu za prostore ugrožene eksplozivnim smešama (ATEX) kutije za redne stezaljke, sistem zaptivanja – provodni izolatori, standardne upravljačke kombinacije, upravljačke panele prema zahtevu.

Neka specifična rešenja ATEX opreme: pojednostavljeno povezivanje grejnih kablova, ulaz komunikacionim kablovima u kućište otporno na prodor plamena, složenim merenjima temperature pomoću 200 senzora u kablu dužine do 1.5 km, kombinacije upravljačkih panela u Ex e i Ex d zaštiti, WiFi pristupne tačke u prostorima ugroženim eksplozivnim smešama, programabilni LED ekrani za prikaz informacija u prostorima ugroženim eksplozivnim smešama, sopstveno sertifikovano rešenje za sistem zaštite “p“ – nadpritisak, kao i druga inženjerska rešenja.

Nove predefinisane upravljačke kombinacije

U ponudi od ove godine su unapred pripremljene kutije za upravljačke kombinacije od jednog (1) do devet (9) upravljačkih elemenata koji se mogu samostalno postavljati na unapred pripremljena mesta na poklopcu, gde su u fabrici urađeni otvori.

Kutije za upravljačke kombinacije su napravljene od poliestera ojačanog staklenim vlaknima (GRP), a iste su se pokazale dosta otpornije u agresivnim sredinama i u prostorima ugroženim eksplozivnim smešama.

Kutije su prošle sva ispitivanja i svakodnevno se očekuje da se dobije ATEX sertifikat i CE znak. U Srbiji ove kutije prolaze kontrolu imenovanih tela koja izdaju potvrdu o usaglašenosti za iste. Kutije se mogu koristiti u zonama 1, 2, 21 i 22, kao i za najzahtevnije uslove. 

EVOKS d.o.o.
Ustanička 189/II/3A
11 050 Beograd, Srbija
office@evoks.co.rs
www.evoks.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti