Unapređenje saradnje u oblasti zdravstvenog turizma

Komentari: 0
Fotografija od: PKV

Na osnovu već potpisanih sporazuma o poslovnoj saradnji između Privredne komore Vojvodine (PKV), HGK – Županijske komore Rijeka i Komore za trgovinu i industriju Županije Čongrad, predsednik PKV Boško Vučurević, u subotu, 22. februara 2020. godine u Segedinu (Mađarska) potpisao je tripartitni Aneks sporazuma o poslovnoj saradnji između pomenutih članica Sporazuma u oblasti zdravstvenog turizma.

Ovim dokumentom predviđeno je unapređenje zajedničkih promocija i konkurentnosti članica u domenu zdravstvenog, velnes i spa turizma, a predstavlja i podlogu za razvoj saradnje na području zdravstvenog turizma između Srbije, Hrvatske i Mađarske.

„Aneks sporazuma o poslovnoj saradnji potpisan je sa namerom da se uspostavi bliska privredna i turistička saradnja između potpisnica sa ciljem povećanja konkurentnosti i unapređenja zdravstvenog, velnes i spa turizma. Komore će povezivati svoje članice zajedničkim organizovanjem stručnih poseta, konferencija i drugih poslovnih događaja koji doprinose realizaciji zajedničkih projekata, razmeni znanja, ideja i informacija.

Komore će organizovati zajedničke nastupe na sajmovima, prezentacije i promocije sa ciljem boljeg pozicioniranja svojih članica na domaćem i inostranom tržištu, kao i kreiranjem i razvijanjem zajedničkih programa i projekata iz oblasti zdravstvenog, velnes i spa turizma“, rekao je Vučurević.

Potpisivanje je održano u okviru svečanosti povodom obeležavanja 130 godina postojanja i rada Privredne komore Županije Čongrad u Segedinu i tradicionalnog poslovnog događaja na kojem je dodeljena nagrada najuspešnijem privredniku Županije Čongrad.

Tom prilikom, predsednik Vučurević je pozdravio domaćine – predsednika Privredne komore Županije Čongrad Pala Nemešija, goste i privrednike iz regiona i istakao značaj velikog jubileja – 130 godina trajanja, zalaganja, povezivanja privrednika.

On je podsetio da je PKV prošle godine proslavila 100 godina postojanja. Predsednik Vučurević se zahvalio na izvrsnim poslovnim i prijateljskim odnosima između dve komore, koji samo prate dobre odnose između Republike Srbije i Republike Mađarske.

AP Vojvodina u pomenutoj saradnji ima značajnu ulogu, budući da svi parametri spoljnotrgovinske razmene pokazuju konstantan rast.

Tokom 2019. godine izvoz Vojvodine u Mađarsku je ostvaren u vrednosti od 413,2 miliona evra, što je za 16,2 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, dok je uvoz povećan za 3,9 odsto i iznosi 283,1 miliona evra.

Ukupna realizovana spoljnotrgovinska razmena između AP Vojvodine i Mađarske na kraju 2019. godine iznosi 696 miliona evra i veća je za 11 odsto, međugodišnje posmatrano.

 

Izvor: PKV

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti