Udahnite vašoj poljoprivredi novi život - AgroLIFE

Komentari: 0

AUTOMATIZOVANO UPRAVLJANJE POLJOPRIVREDNOM PROIZVODNJOM

Da li se pre samo desetak godina moglo naslutiti da ćemo uskoro u svojim dlanovima držati uređaj koji će nam zameniti i računar, foto aparat, navigaciju? Da ćemo putem mobilnih uređaja obavljati jednostavne svakodnevne stvari, podjednako lako kao i veoma složene poslovne zadatke? 

Mobilnost i ubrzani razvoj tehnologije u potpunosti su izmenili način na koji komuniciramo, kako radimo, ali je isto tako transformisao i mnoge industrije.

Napredna tehnološka rešenja našla su primenu u mnogim poslovično tradicionalnim industrijama kao što su finansije ili poljoprivreda.

Da li savremena tehnologija ima odgovore na pitanja koja je postavljala tradicionalna poljoprivredna proizvodnja?

Da bismo pronašli odgovore na sva ova pitanja ne moramo da idemo daleko, dovoljno je da pogledamo iskustva zemalja koja su ovu značajnu privrednu granu već prepoznali kao plodno tlo za primenu najsavremenijih tehnoloških dostignuća.

Rezultati koje te zemlje ostvaruju u vidu prinosa po jedinici površine i kvaliteta proizvedene hrane, daju nam za pravo da je sledeća stvar koja treba da se desi poljoprivredi u Srbiji zapravo tehnologija.

Upravo tehnologija predstavlja najveću razvojnu šansu domaće poljoprivrede, jer za relativno nisku cenu koštanja može da omogući poljoprivrednim proizvođačima da se potpuno ravnopravno uključe u trku na domaćem, pa čak i globalnom tržištu.

Ako je već propuštena prilika kada se radi o infrastrukturi i mehanizaciji, pa i edukaciji kada govorimo o primeni novih saznanja u svakodnevni rad na polju, sada zaista imamo šansu koju ne smemo da propustimo.

Kako su sve industrije današnjice koje žele da zadrže korak sa vremenom postale zapravo tehnološke i inovativne, kompanija Telekom Srbija želi da pruži podršku domaćoj poljoprivredi da se modernizuje kako bi koristi imalo celo društvo.

Da bi u tome uspeli ponudili smo, potpuno besplatno, svim poljoprivrednim proizvođačima, aplikaciju za mobilne telefone – AgroLIFE.

AgroLIFE omogućava vođenje kompletne poljoprivredne proizvodnje kroz jednu aplikaciju i donosi značajnu inovaciju koja, zahvaljujući mobilnom telefonu, svaki traktor pretvara u mehanizaciju sa GPS praćenjem vezanu za sistem precizne poljoprivrede.

Telekom Srbija ovu opciju nudi kroz mesečnu pretplatu i na taj način svojim korisnicima ostvaruje značajnu uštedu jer za korišćenje ovog servisa nije potrebna kupovina GPS uređaja čija cena ide od nekoliko stotina pa do preko nekoliko hiljada evra.

GPS praćenje je samo jedan od mnogih servisa koje korisnicima pruža aplikacija AgroLIFE. Tu su još i usluge evidentiranja parcela, proizvodnih tabli i putanja poljoprivrednih mašina, najnaprednija vremenska prognoza, kao i vođenje kompletne poljoprivredne proizvodnje.

Aplikaciju Agrolife razvila je startup kompanija Greensoft, koja je u većinskom vlasništvu TeleGroupa i zahvaljujući partnerstvu sa Telekomom Srbija dostupna je na Google Play-u.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti