U Gradskoj kući u Zrenjaninu otvoren edukativni seminar Kripto karavan

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević otvorio je u Gradskoj kući u Zrenjaninu edukativni seminar Kripto karavan pod nazivom "Uslovi poslovanja sa digitalnom imovinom – od investiranja do računovodstva".

Ivanišević je kazao da je ideja kripto karavana da se ljudi upoznaju sa tim šta su to novine u privredi.

- Digitalna imovina je nešto što trebate znati ako hoćete da ste konkurentni na svetskim tržištima, ovo želimo da približimo privrednicima i da, ukoliko ovim žele da se bave, znaju adresu na koju mogu da se obrate - istakao je Ivanišević.

Kako je naveo, Kripto karavan je namenjen kako za pravna tako i za fizička lica, dok je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ovim nastojao da privrednim subjektima i široj javnosti približi okvire i modele digitalne imovine.

Edukativni program na radionicama organizuje firma "CTB Crypto & Consulting" iz Subotice, odakle je karavan i počeo.

Današnja radionica je ujedno i prva radionica gde se uz Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, pored Privredne komore Srbije, priključuje i gradska uprava.

Predavači su bili Andrea i Ivan Andrejević, edukatori i investitori (CTB Crypto & Consulting) i autori prve knjige sa ovom temom u regionu ,"Kripto revolucija", ovlašćeni računovođa i prvi kriptoračunovođa u Srbiji (MNP Advisory) Miloš Praštalo, kao i Igor Mirković iz licencirane kripto menjačnice.

Karavanu u Zrenjaninu prisustvovao je i gradonačelnik grada Zrenjanina, Simo Salapura, a obratio se i direktor Regionalne privredne komore Zrenjanin Predrag Stankov.

Izvor: Beta

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti