Toplotne pumpe na vazduh i vodu postavljaju temelje za zeleni koncept života

Komentari: 3

Kada su se pojavili hibridni automobili, potrošači su vagali između njihove ekološke prednosti i ustaljenog mišljenja da su eco-friendly vozila lošija od svojih konkurenata koji koriste ulje. Međutim, vrtoglavi razvoj hibridnih i električnih automobila pokrenuo je novi talas u ovoj industriji, koja se neprestano trudi da popularizuje stavove o ekološkim vozilima. Osim tržišta ekoloških vozila, i građevinska industrija je svedok neverovatnih promena, pa eco-friendly kancelarije i domovi postaju sve učestaliji.

Budi zelen: Parola koja više ne važi samo za ekologe

Podizanjem svesti o značaju očuvanja životne sredine, probuđena je ekološka savest mnogih potrošača širom sveta. Međutim, čak i oni koji nisu opterećeni očuvanjem životne sredine mogu imati koristi od eco-friendly inovacija u svom domu.

Kako odnos Rusije i Evrope postaje zategnutiji, postoji veoma realna opasnost da se rezerve gasa smanje u trenutku kada su najpotrebnije. U cilju izbegavanja ove potencijalne pretnje, vlasnici kuća širom Evrope uveli su toplotne pumpe vazduh voda i sproveli druge korake da sebe učine energetski nezavisnima.

One koji oklevaju da ulože u ekološke proizvode i nisu zagrejani za „zelene pokrete“, ipak vodi želja da imaju smanjene račune za struju i to je glavni razlog zbog koga se ipak upuštaju u rizike. Iako su ove investicije dugoročno gledano više nego isplative, u prošlosti su visoki početni troškovi sprečavali ljude da uvedu solarne panele, toplotne pumpe vazduh-voda i druge tehnologije za očuvanje okruženja.

Međutim, pored povećanja efikasnosti ovih tehnologija, došlo je i do značajnog pada cena. Uz to, vlade zemalja su nedavno ponudile programe poreskih kredita i druge podsticaje vlasnicima kuća koji su uveli tehnologije za očuvanje životne sredine, što je dovelo do većeg interesovanja za ekološku gradnju.

Vazduh: Vrhunski obnovljivi resurs

Toplotne pumpe vazduh-voda predstavljaju inovativnu tehnologiju koju mnogi prepoznaju kao sledeći korak u razvoju obnovljive energije. Ova pumpa oslanja se na toplotu spoljnog vazduha za zagrevanje vode u kući, omogućavajući efikasan rad pomoću malih količina električne energije.

Na primer, klasična toplotna pumpa vazduh-voda kombinuje 1kW električne energije sa 2kW okolnog vazduha i tako stvara ukupnu količinu toplote od 3kW, što grubo znači da je dobijeno tri puta više toplote pomoću samo 1 kW električne energije.

LG Therma V: Nova definicija efikasnosti

Vlasnici kuća koji žele da svoje domove učine ekološkim,najčešće su motivisani željom da zaštite okruženje, verovanjem u značaj energetske nezavisnosti ili željom da smanje mesečne troškove energije. Inovativna Therma V toplotna pumpa vazduh-voda kompanije LG ispunjava sva tri kriterijuma, što je čini idealnom za sve koji žele da unaprede svoj dom ili kancelariju.

Therma V je opremljena visokoefikasnom pumpom za vodu klase A, koja je za oko 65 odsto efikasnija od uobičajenih . Osim toga, BLDC ventilator motora u odnosu na one sa naizmeničnom strujom nudi i uštedu energije do 40 odsto kada radi sporije i do 20 odsto prilikom većih brzina. Sistem je u potpunosti kompatibilan sa radijatorima, bojlerima i solarnim panelima,dok ga je veoma jednostavno instalirati. 

Smanjujući emisiju ugljen-dioksida i mesečne troškove struje, LG Therma V je savršena za svakoga ko želi da vodi zeleni koncept života, bez obzira na motivaciju.

Bazirano na laboratorijskom testu, koji je sprovela kompanija LG. Razlika između utroška energije konvencionalne pumpe za vodu (234 kWh godišnje) i pumpe za vodu A klase (81kWh godišnje) merena je pod sledećim okolnostima: Mašine su se koristile 12 sati dnevno, po 30 dana u toku pet meseci. 

Bazirano na laboratorijskom testu, koji je sprovela kompanija LG.

Za više informacija i sva pitanja pogledajte OVDE.

 

Web: www.lgethermav.com

 

3 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar
Dušan Travica
19.04.2017 12:27
Poštovanje, zainteresovan sam za ovaj vid grejanja, ali bih voleo kada bi ste mi mogli pružiti više informacija, podataka ili primera. Naime imam kuću sa centralnim grejanjem (20 radijatora u celoj kući) na plin, peć za CG i gorionik i grejem 270 m2. Šta mi možete predložiti na moj postojeći sistem da ugradim? Pozdrav Duško! Odgovori
Igor Josić
20.04.2017 09:17
Poštovani, za sve informacije u veyi toplotnih pumpi (naročito sistema vazduh/voda), možete nam se obratiti putem e-mail adrese: office@elteh-termotehnika.rs
Možete popuniti i zahtev za ponudu na našem sajtu www.elteh-termotehnika.rs
U svakom trenutku se možete direktno meni obratiti, ako Vam to više odgovara, putem telefona 063/212-302

Srdačan pozdrav,

Igor Josić inž.maš.
ELTEH-Termotehnika
Marić Momčilo
09.04.2017 22:20
Gde se može i po kojoj ceni nabaviti ova oprema(toplotne pumpe). Odgovori

Ostavi komentar

Klijenti