Test Tesla Model 3 Performance

Komentari: 0
Fotografija od: Elektro Balkan

Tesla Motors je nastala 2002 godine, prvi model električnog automobila, Roadster (prerađeni Lotus Elise) je predstavila 2007, pokazala ozbiljnost sa Modelom S od 2012 a od 2017 počela sa proizvodnjom Modela 3.

U međuvremenu je na tržište izbačen i SUV Model X ali je Model 3 zapravo najbolji pokazatelj da električni automobili ne moraju biti rezervisani samo za ultra bogate pojedince, da imaju fantastične performanse, dizajn, vozne karakteristike i mnoge druge opcije za zabavu, a pritom se ova saga i dalje nastavja redovnim softverskim nadogradnjama.

Model 3 gotovo da možemo da usporedimo sa legendarnim Fordom T koji je početkom 20-og veka bio zamajac omasovljenja ličnih motornih vozila, ili potonje VW Bube nakon drugog svetskog rata.

Iako Model 3 više nije velika ekskluziva u svetu, na našim putevima je gotovo nepoznanica (iz svima dobro poznatih razloga nerazvijenosti tržišta električnih vozila u Srbiji) no Elektro Balkan je imao sreće da na par sati isproba upravo Model 3 i to njegovu najjaču Performance varijantu.

Automobil koji do 100kmh ubrzava za 3.6 sekundi, ima mamutsku snagu dva motora od 430kw i domet od prosečnih 400-tinak kilometara a opet prefinjenost vožnje daleko luksuznijih I skupljih klasičnih automobila.

Pogledajte eksluzivni test ovog vozila u emisiji na Elektro Balkan kanalu.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti