tesa® - Bezhalogeni asortiman sa usporivačem plamena

Komentari: 0

Dokazan, inovativan i pouzdan: tesa® bezhalogeni asortiman sa usporivačem plamena

Kompanija tesa® je u velikoj meri usmerena na inovacije i, kao takva, razvija se na najnovijim idejama u proizvodnji novih samolepljivih traka.

Međutim, kada je reč o jednom od njenih najnovijih izuma – bezhalogenim trakama sa usporivačem plamena – ovu tvrdnju ne bi trebalo shvatiti bukvalno.

Lepljive trake sa usporivačem plamena su zaista osmišljene da prvenstveno pomognu proizvođačima iz različitih sektora, poput transportne i građevinske industrije, da budu u skladu sa regulativom zaštite od požara i da osiguraju bezbednost i zaštitu imovine.

Tehnologija koja se krije iza našeg bezhalogenog asortimana sa usporivačem plamena

Samolepljiva traka koja se sama gasi u slučaju požara – da li je to zaista moguće?

Naš tim za proizvodnju i razvoj u kompaniji tesa® pronašao je odgovor na ovo pitanje u novim trakama sa usporivačem plamena.

U poređenju sa konvencionalnim proizvodima, ovaj asortiman proizvoda se tretira tako da sagoreva polako ili se sam gasi nakon kratkog vremena.

Ove samolepljive trake su takođe bez halogena, čime se doprinosi smanjenju dima i toksičnosti. Ovo je suštinski bitno budući da je toksični dim glavni izvor opasnosti po zdravlje u požarima.

Samim tim što ne koristi halogene elemente, kompanija tesa® se u potpunosti pridržava međunarodnih smernica koje u sve većoj meri ograničavaju korišćenje usporivača plamena koji sadrže brom ili hlor.

Na kraju, procesi testiranja i sertifikacije garantuju usaglašenost sa standardima regulative zaštite od požara.

Velika oblast primene na zemlji i u vodi

Postoje brojne potencijalne oblasti primene ovih traka sa usporivačem plamena, a naročito tamo gde su na snazi strože regulative zaštite od požara: u transportnoj i mobilnoj industriji, na primer u vozovima i brodovima (unutrašnji dizajn, podovi itd), kao i u automobilima (na primer nosači akumulatora ili podloge).

Ova inovacija može takođe da doprinese većoj bezbednosti u građevinskoj industriji.

Poznati proizvođač liftova već koristi jednu od naših traka sa usporivačem plamena za lepljenje krutih elemenata na vrata liftova.

„Zahvaljujući ovim proizvodima, možemo značajno da doprinesemo zaštiti zdravlja i života, kao i imovine i dragocenosti“, kaže menadžer za proizvodnju Wilhelm Watzke.

Pored pružanja dodatnog sloja zaštite od požara, naš raznoliki asortiman proizvoda sa usporivačem plamena, od traka sa tankim filmom do onih sa akrilnim jezgrom i polietilenskom penom, uvek ima dokazani kvalitet, snagu i trajnost kompanije tesa®.

Na primer, naš proizvod tesa® flameXtinct 45001 je prva bezhalogena traka sa polietilenskom penom na tržištu sa usporivačem plamena.

To je idealno rešenje koje pruža jaku čvrstoću spajanja, lagano postavljanje i otpornost na šok, dok ujedno pojačava protivpožarnu zaštitu.

Zašto baš tesa? Kratak opis glavnih prednosti naše linije proizvoda sa usporivačem plamena

Da rezimiramo, ovo su razlozi zbog kojih bi bezhalogene trake sa usporivačem plamena kompanije tesa® mogle da postanu glavni proizvod vaše kompanije:

• Prednost u vidu protivpožarne zaštite: asortiman traka sa usporivačem plamena bez štetnih halogenih elemenata

• Asortiman koji je u skladu sa industrijskim standardima UL94 i FMVSS 302

• Proizvodi koji pružaju pouzdano dugoročno spajanje i visoku učinkovitost na različitim površinama

• Bogat asortiman koji se i dalje razvija kako bi bio pogodan za različite vrste primene i industrije

Ako ste zainteresovani za naš bezhalogeni asortiman proizvoda sa usporivačem plamena ili ako imate dodatna pitanja, slobodno kontaktirajte gospodina Dušana Jandrića na imejl: dusan.jandric@tesa.com

tesa tape Kft.
Hillside Offices
Alkotás út 55-61
H-1123 Budapest
Hungary

Srbija i Crna Gora
Phone: +381 63 657 676
Fax: +381 21 897 677
E-Mail: dusan.jandric@tesa.com
Internet: www.tesa.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti