Termoelektrana u Pančevu biće puštena u probni rad do kraja godine

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je sa Kirilom Tjurdenjevom, generalnim direktorom NIS-a, o aktuelnim i perspektivnim projektima u oblasti energetike.

- Definisali smo okvire nove energetske politike, u toku je izrada strateških dokumenata. Sve to je deo vizije o obezbeđivanju dugoročne energetske bezbednosti i nezavisnosti Srbije.

Saglasili smo se da je NIS važan deo energetskog sektora i da je neophodna saradnja kako bi se projekti što efikasnije realizovali, jer je to u interesu naše države i građana.

Drago mi je da NIS ima plan za narednih nekoliko godina i da je strateški opredeljen i da se regionalno širi.

Želimo da vidimo realizaciju projekata, to je za nas važno, posebno kada je reč o ulaganjima u nove kapacitete koji koriste obnovljive izvore za proizvodnju energije - rekla je Mihajlovićeva, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Kada je reč o projektu izgradnje TE-TO Pančevo, rečeno je da je akcionim planom previđena finalizacija do kraja godine, kada se očekuje i probni rad.

- Pre svega hvala na saradnji i podršci, jer je ovo ministarstvo uvek na raspolaganju kada je reč o zajedničkim projektima i zbog toga smo poslednjih godinu dana uspeli da uradimo više nego za prethodnih šest godina.

Kada je reč o snabdevanju gasom, čekamo novi ugovor Srbijagasa i Gasproma, pregovori su u toku i razumemo trenutnu situaciju, ali svakako neće biti problema sa snabdevanjem - rekao je Tjurdenjev.

Na sastanku je bilo reči i o razvoju Petrohemije nakon njene privatizacije, u skladu sa novim tehnologijama, saradnji na novim projektima i realizaciji postojećih, investicionih projekata u rafineriji Pančevo, kao i o pitanju skladištenja obaveznih rezervi nafte.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti