Srbija Kargo naručila je 8 multisistemskih lokomotiva od kompanije Siemens

Komentari: 0
Fotografija od: Siemens

Srbija Kargo, državna transportna kompanija u Srbiji, od kompanije Siemens naručila je 8 Vectron MS lokomotiva.

Multisistemske lokomotive će saobraćati na Koridoru 10, koji pokriva Austriju, Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Bugarsku.

Isporuka lokomotiva biće u februaru i martu 2019. godine.

Lokomotive imaju maksimalni učinak od 6,4 MW i dostižu maksimalnu brzinu od 160 km/h. Opremljene su neophodnim nacionalnim sistemima za kontrolu vozova, a posedovaće i evropski sistem za kontrolu vozova (ETCS).

Biće proizvedene u fabrici kompanije Siemens u Minhenu, okrug Alah Untermencing, u Nemačkoj.

„Ova porudžbina predstavlja novo poglavlje u uspešnoj priči o našoj Vectron lokomotivi. Srbija Kargo ulaže u provereni proizvod koji se ističe svojim kvalitetom i izuzetnom pouzdanošću. Vectron, takođe, ispunjava zahteve za prekogranične operacije u Srednjoj i Istočnoj Evropi“, kaže Arnulf Volfram, izvršni direktor Mobility Divizije Siemens Austrija.

„Porudžbina multisistemskih lokomotiva označava važnu prekretnicu u našem programu koji ima za cilj širenje i modernizovanje flote lokomotiva. U isto vreme, Vectron je ključna komponenta u našoj strategiji za razvoj interoperabilnog železničkog teretnog transporta u Evropi.

Nadamo se da ćemo, radeći sa kompanijom Siemens na ovom projektu, uspostaviti partnerstvo koje će odlučno podržati naše ambicije i strategiju za teretni železnički saobraćaj“, ističe Dušan Garibović, izvršni direktor kompanije Srbija Kargo.

Vectron lokomotive trenutno su sertifikovane za saobraćanje u Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Finskoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Holandiji, Norveškoj, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Švedskoj, Švajcarskoj i Turskoj.

Vectron je izuzetno fleksibilna generacija lokomotiva koja ispunjava sadašnje i buduće evropske zahteve i transportne potrebe, smišljena tako da se može lako prilagoditi nizu konfiguracija specifičnih za određenu zemlju ili režim rada.

Činjenica da je više od 700 Vectron lokomotiva, kupilo 37 klijenata u 15 zemalja i da je flota prešla 120 miliona kilometara opslužujući Evropljane u 18 zemalja, dokazuju da Vectron gradi nove puteve, a uskoro dolazi i u Srbiju. 


Siemens AG (Berlin i Minhen) je globalni tehnološki lider koji je više od 170 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža širom sveta.

Kompanija je aktivna u više od 190 zemalja, sa fokusom na oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Jedan je od najvećih svetskih proizvođača energetski efikasnih tehnologija i tehnologija koje čuvaju resurse.

Siemens je broj 1 u proizvodnji ofšor turbina, vodeći dobavljač kombinovanih cikličnih turbina za proizvodnju električne energije, vodeći provajder rešenja za prenos električne energije i pionir u infrastrukturnim rešenjima i rešenjima u oblasti automatizacije i softvera za potrebe industrije.

Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji.

U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 1.500 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća.

Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti