Sporazum Srbije i Katara u oblasti informacionih tehnologija

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i ministar za komunikacije i informacione tehnologije Države Katar Mohamed bin Ali bin Mohamed Al Manai potpisali su u Dohi Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija između dve vlade, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Memorandum, između ostalog, predviđa, podršku saradnji institucija državnog i privatnog sektora u korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija kao sredstva za unapređenje javnih usluga.

Takođe, predviđeni su i podrška razmeni praksi u oblasti regulatorne politike i institucionalnog okvira, sa posebnim akcentom na razvoju međunarodno konkurentne uslužne IKT industrije, kao i učešću na međunarodnim događajima koje organizuju obe države.

Jovanović je naveo da je reč o prvom međudržavnom sporazumu vlada Srbije i Katara od 2017. godine, napomenuvši da će saradnja u oblasti IKT biti intenzivirana kroz razmenu znanja koja se odnose na izgradnju velikih data centara i saradnju sa globalnim klaud liderima, poput Orakla, Majkrosofta, Gugla i Amazona.

Kolegama iz Katara su vrlo interesantni projekti iz oblasti biotehnologije na kojima radi Vlada Srbije, naročito izgradnja velikog BIO4 kampusa, rekao je ministar i dodao da je sagovornicima uputio poziv da dođu na beogradski Biotech Future forum u oktobru ove godine.

Ministar za komunikacije i informacione tehnologije Katara izjavio je da je cilj ovog memoranduma razmena stručnosti, znanja i najboljih praksi u IKT sektoru.

- Koristeći naše zajedničke snage, možemo da podstaknemo inovacije, proširimo digitalnu infrastrukturu i poboljšamo povezanost naših građana, privreda i vlada - zaključio je on.

Izvor: eKapija

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti