Škoda do kraja godine počinje proizvodnju tramvaja u Kragujevcu

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Potpredsednik Škode Zdenko Majer najavio je da je ta kompanija donela odluku da do kraja ove godine počne proizvodnju tramvaja u u Kragujevcu.

On je to rekao na sastanku sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem, koji je u Pragu, na poziv čeških kompanija predstavio mogućnost investiranja u Beogradu.

Vesić je obavestio češke domaćine da će Grad Beograd "u narednih pet godina kupiti 80 novih trolejbusa, kao i 120 tramvaja, tako da će uz kupovinu 500 autobusa na prirodni gas, od koji se prvih sto već nabavlja, značiti potpunu zamenu voznog parka gradskog prevoznika".

On je pozvao je kompaniju Škoda da učestvuje na tenderima koje će Grad narednih meseci da raspiše.

Vesić je posetio i kompaniju EP holding, koja je zainteresovana za ulaganje u energetiku Beograda, toplane, kao i nova postrojenja za proizvodnju toplotne i električne energije. EP holding je jedna od najvećih evropskih kompanija u ovoj oblasti.

Na sastanku sa češkim kompanijama zainteresovanim za investiranje u Beogradu, zamenik gradonačelnika Beograda rekao je da su do sada najveće češke investicije bile usmerene na građevinarstvo i nekretnine.

– Zahvalni smo češkim kompanijama koje ulažu u naš grad i svojim investicijama naš grad čine boljim. Pozivamo i ostale češke kompanije iz drugih oblasti da investiraju u Beogradu – poručio je Vesić.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti