SCHUNK NA SAJMU AUTOMATICA

Komentari: 0
Fotografija od: Schunk

Automatizacija bez rizika – to žele i početnici i stručnjaci za automatizaciju. Na sajmu Automatica, vodećem sajmu za inteligentnu automatizaciju i robotiku, stručnjak za aplikacije SCHUNK je pokazao nove načine, kao i pametne digitalne usluge koje omogućavaju kupcima da savladaju svoje zadatke i dizajniraju proizvodne procese fleksibilno i efikasno.

Automatizacija i robotika se brzo razvijaju. Industrijska i uslužna robotika postižu visoke stope rasta – uz uzlazni trend. To je zato što nova polja primene, lakoća implementacije i rada,kao i potreba za pouzdanim  i individualizovanim procesima guraju razvoj napred.

Sa entuzijazmom i inovativnim rešenjima, SCHUNK, porodična kompanija sa sedištem u Laufenu u Nemačkoj, zajedno sa svojim klijentima i partnerima ide ka budućnosti.

Kolektivna vizija automatizovane, autonomne proizvodnje sve više postaje stvarnost.

Na sajmu automatica u Minhenu od 21. do 24. juna 2022., SCHUNK je predstavio primere rešenja za širok spektar automatizovane proizvodnje u većini različitih oblasti primene kroz lični dijalog sa stručnjacima: od prirodnih nauka do eMobilnosti – od rukovanja do robotske pomoć i mašinska obrada.

PAMETNO U PAKETU

Još uvek postoji mnogo skrivenih potencijala efikasnosti, posebno u proizvodnim okruženjima za obradu metala.

Novi kompleti za MTB aplikacije iz SCHUNK-a pružaju zgodan uvod u automatizovano utovar mašina sa kobotima. Kompleti uključuju univerzalne hvataljke i stezne stege koji su već unapred konfigurisani za upotrebu u mašinskoj obradi metala.

Odgovarajući kompleti za povezivanje specifični za robote omogućavaju jednostavno puštanje u rad, štede vreme tokom planiranja i ubrzavaju utovar i istovar mašine do 50 procenata.

Kompleti za primenu koji su jednostavni za upotrebu su idealni za zahtevnu upotrebu u mašinama za alatke zbog posebnih karakteristika kao što su zatvorena ventilska kutija ili integrisana mlaznica za ispuhivanje prljavštine i strugotina.

NOVI ČLANOVI PORODICE PNEUMATIKA

Klasici u automatizaciji, pneumatske hvataljke, takođe su doživele neke promene: Ovi dokazani univerzalni uređaji ostaju nezamenljivi u većini sektora industrije zbog svoje pouzdanosti i širokog spektra varijanti.

Lider kompetencija za sisteme hvatanja i rešenja za automatizaciju ovde postavlja nove standarde za fleksibilne scenarije rukovanja sutrašnjice sa poboljšanim tehnologijama kao što su integrisano praćenje procesa, povećana bezbednost ili opcije individualizacije.

U Minhenu, SCHUNK je predstavio nove članove svoje porodice pneumatskih hvataljki, koje impresioniraju svojim karakteristikama bez premca. SCHUNK takođe proširuje svoje digitalne usluge i preduzima sledeći korak ka individualizaciji sa proizvodima koji se slobodno mogu konfigurisati.

Počelo je sa FGR konfiguratorom prstiju koji je predstavljen u proleće 2022.

Ovaj pametni alat se može koristiti za planiranje i naručivanje prilagođenih prstiju za hvatanje sa samo nekoliko klikova.

Kao pravo iznenađenje, SCHUNK je predstavio novu konfigurabilnu, pneumatsku hvataljku dugog hoda u automatici.

ODRŽIV I LAK ZA INTEGRACIJU

U vremenima kada energetski bilans igra sve značajniju ulogu, traženi su tehnološki pristupi koji omoguć avaju energetski efikasnu proizvodnju.

Sa svojim novim magnetnim i lepljivim hvataljkama SCHUNK daje doprinos rukovanju sa uštedom energije. Jedan primer je EMH elektro permanentno-magnetna hvataljka, koju SCHUNK predstavlja sa novim varijantama na automatima. Kombinuje prednosti magnetne tehnologije sa prednostima 24-voltne tehnologije.

Ove hvataljke su pouzdan alat kada je u pitanju hvatanje feromagnetnih malih komponenti. Još jedan vrhunac će nesumnjivo biti održiva tehnologija hvatanja ADHESO, sa kojom SCHUNK osvaja nova polja primene.

Inspirisan prirodom, hvatač prevazilazi tehnička ograničenja u procesu rukovanja i omogućava nežno hvatanje bez ostataka bez potrebe za spoljnom energijom – na primer, za proizvodnju baterija i gorivnih ćelija, u medicinskoj i farmaceutskoj industriji ili u elektroindustriji .

POGLED U BUDUĆNOST

Proizvodnja postaje sve autonomnija. Komponente za rukovanje više nisu jednostavni proizvodi, već inteligentna rešenja za robotske zadatke.

Opremljeni kamerama i senzorima, oni pružaju važno znanje o procesima za inteligentne i autonomne usluge budućnosti. Inteligentno hvatanje, intuitivan rad, uređaji za samoučenje ili autonomno glodanje su primeri ovih poduhvata koji vode ka novim perspektivama u robotici i automatizaciji.

Govornik SCHUNK-a dr Martin Mej, direktor Inovacionog centra, pružio je nove ideje i uvid u autonomnu budućnost na Automatica Forumu 23. juna 2022.

SCHUNK Intec GmbH
Spann- und Greiftechnik
Friedrich-Schunk-Straße 1
A - 4511 Allhaming
Tel. +43-7227-22399-0
Fax +43-7227-21099
info@at.schunk.com
www.schunk.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti