Schneider Electric nudi usluge upravljanja sajber bezbednošću za operativna okruženja

Komentari: 0

Čvorište srodnih usluga sajber bezbednosti, takozvani CCSH ( Cybersecurity Connected Service Hub) nudi novu uslugu koja smanjuje pretnju od sve češćih sajber napada u digitalnom i operativnom okruženju.

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, predstavio je novu uslugu upravljanja sajber bezbednošću, tzv. MSS usluge (eng. Managed Security Services) http://www.se.com/cybersecurity-services http://www.se.com/cybersecurity-services.

Ove usluge značajno doprinose bezbednosti, otpornosti i stabilnosti srpske industrije i pomažu klijentima u okruženjima operativnih tehnologija (OT) da se zaštite od povećanog rizika od sajber-napada povezanih sa rastućom potražnjom za tehnologijom daljinskog pristupa i povezivanja.“

Najviše sajber napada u 2022. godini zabeleženo je u industrijskoj proizvodnji, zbog čega sve više vlasnika preduzeća prepoznaje potrebu za inovativnim rešenjima u oblasti sajber bezbednosti. Konkretno, sistemske nepravilnosti mogu da izazovu prekide u radu, gubitak intelektualne svojine ili druge smetnje.

Uslugu upravljanja bezbednošću razvio je globalni centar povezanih usluga sajber bezbednosti (CCSH) kompanije Schneider Electric radi praćenja sajber pretnji i proaktivnog reagovanja u ime klijenta. Schneider je prepoznao potrebu za ovom uslugom jer samo nekolicina kompanija, posebno u OT okruženju, ima interne službe i stručnjake za sajber bezbednost.

„U okviru našeg širokog spektra rešenja za povećanje poslovne efikasnosti, kontinuirano razvijamo novu uslugu sajber bezbednosti kako bismo zaštitili kupce od sve češćih sajber napada“, kaže Marko Gulan, konsultant za sajber bezbednost za klaster Jugoistočne Evrope u kompaniji Schneider Electric.

„Ovom uslugom želimo da pomognemo našim klijentima u zemlji i šire u sprovođenju vodećih praksi u oblasti sajber bezbednosti, proaktivnoj prevenciji rizika i ispunjavanju regulatornih zahteva, što im omogućava da se posvete osnovnim aktivnostima svog biznisa“, rekla je Ksenija Karić, generalni direktor za Srbiju i Crnu Goru.

Schneider Electric je jedan od retkih globalnih pružalaca MSS usluga koji integriše bezbednosni nadzor i podršku za uklanjanje bezbednosnih pretnji i štiti digitalnu infrastrukturu u svim vrstama preduzeća i industrija.

Ta MSS rešenja prate poznate rizike i štite mreže, sisteme, i podatke u IT, OT, i cloud okruženjima - svaki sa specifičnim protokolima i vektorima napada.

Ova nova usluga može pomoći korisnicima da smanje rizik od novih pretnji i sofisticiranih napada sa kojima se suočavaju u tim jedinstvenim tehničkim i operativnim okruženjima.

Kao rešenje nezavisno od dobavljača, MSS se integriše u postojeću IT/OT infrastrukturu organizacije, prilagođava se njenom budžetu i stepenu zrelosti. Uz pomoć naprednih mogućnosti, mašinskog učenja i analizom trendova, MSS kontinuirano optimizuje procese i rešava pretnje u realnom vremenu.

Usluge podrazumevaju podršku 24/7/365 putem Schneider Electric-ovog CCSH tima, sa globalnim timom inženjera i kontinuirano dostupnom podrškom.

Srodni izvori:

• Pročitajte blog: Maksimizujte vaš digitalni potencijal: Uloga usluga upravljanja bezbednošću u smanjenju rizika vezanih za sajber bezbednost
• Saznajte više o uslugama upravljanja bezbednošću

O kompaniji Schneider Electric

Cilj kompanije Schneider Electric je da osnaži svakoga da maksimalno iskoristi raspoloživu energiju i resurse radi ostvarivanja napretka i održivosti.

Ovaj koncept se zove Life Is On.

Naša misija je da postanemo vaš digitalni partner za održivost i efikasnost.

Mi pokrećemo digitalnu transformaciju integrišući vodeće, globalne, procesne i energetske tehnologije, srodne proizvode, nadzor, softver i usluge održavanja, koje povezuju krajnje tačke sa klaudom tokom životnog ciklusa, omogućavajući tako integrisano upravljanje poslovanjem u domaćinstvu, zgradi, data centru, infrastrukturi i segmentima industrije.

Mi smo najlokalnija globalna kompanija.

Zalažemo se za otvorene standarde i partnerske ekosisteme, pasionirano radimo na ostvarenju našeg zajedničkog svrsishodnog cilja i vrednosti inkluzivnosti i osnaživanja. 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti