Schneider Electric magnetni sigurnosni prekidači

Komentari: 0
Fotografija od: TME

Zaštita rukovaoca mašina je najvažniji aspekt organizacije rada na automatizovanim radnim mestima.

Štaviše, prave mere zaštite ne samo da garantuju bezbednost zaposlenih i posmatrača, već takođe obezbeđuju da nema zastoja, trajnog oštećenja i minimalnih troškova održavanja.

Među mnoštvom komponenti koje služe upravo u ove svrhe su sigurnosni prekidači – komponente dizajnirane da zaustave procese u slučaju ponašanja potencijalno sklonog nezgodama.

Takvi događaji uključuju opstrukciju dalekovoda, otvaranje sigurnosnih vrata pre nego što se mašina zaustavi, itd.

S obzirom na to koliko je važna funkcija sigurnosnih prekidača, uvek ih treba nabavljati od pouzdanih proizvođača čiji su proizvodi odlični u pogledu kvaliteta, izdržljivosti i performansi.

Renomirani brend Schneider Electric je svakako jedan od takvih dobavljača. Novi sigurnosni prekidači ovog proizvođača upravo su dodati u asortiman TME proizvoda.

Preventa KSCS serija je grupa magnetnih prekidača čiji rad zavisi od prisustva magneta u blizini senzora – zbog toga se ovi proizvodi sastoje od dve komponente: aktivnog prekidača koji je povezan sa sistemom i aktivator.

Ovde treba napomenuti da magnetno polje koje generiše aktivator nije homogeno (tzv. kodirani magnet), što znači da elektromagnetne smetnje ili čak namerna primena jakog magneta neće deaktivirati prekidač.

Proizvodi ovog tipa su dizajnirani za praćenje položaja vrata (okretna i klizna vrata) i detekciju položaja u mašinama niske inercije.

Kada dođe do neželjenog pomeranja i rastojanje između prekidača i aktivatora pređe 5 mm ili 8 mm (u zavisnosti od modela), doći će do promene položaja dva para kontakata: jednog NC, drugog NO.

Prekidači su dizajnirani za upotrebu u krugovima indirektne kontrole, njihova kontaktna ocena je tipično 24 V DC i 100 mA.

Preventa KSCS magnetni sigurnosni prekidači su pogodni za upotrebu u teškim okruženjima, čak i u postrojenjima gde su mašine izložene kontinuiranom prskanju tečnosti.

Proizvodi su IP65 ili IP66. Ovo ih takođe čini lakim za čišćenje i garantuje visok standard higijene.

Štaviše, komponente mogu da rade u širokom temperaturnom opsegu: od -25°C do 70°C ili od -25°C do 85°C (u zavisnosti od modela).

Prekidači postižu sledeće bezbednosne nivoe – pod uslovom da su povezani na ispravne sisteme za nadzor preko pravilno sertifikovanih priključaka:

· Kategorija 4 prema EN/ISO 13849-1;

· PL "e" prema EN/ISO 13849-1;

· SIL 3 prema EN/IEC 61508.

Naš katalog obuhvata modele sa kompaktnim kućištem i raznim električnim priključcima – u vidu okruglih industrijskih konektora M8, M12, kao i priključne kablove dužine do 10 m.

Originalni izvor texta: TME

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti