Savremeni izazovi industrije pakovanja - StanTech u svetu visokih zahteva

Komentari: 0

Industrija 4.0 – koncept razvoja koji je prihvaćen i razvija se na globalnom nivou. Ovom konceptu razvoja pružaju podršku sve vlade država, sve velike kompanije koje se bave razvojem tehnike i tehnologije.

StanTech je mala firma koja se bavi visokozahtevnim tehničkim rešenjima u oblasti automatskih sistema industrije pakovanja.

Naša oprema je konstruisana, integrisana i opremljena tako da spremno odgovara zahtevima globalnog koncepta razvoja INDUTRIJA 4.0.

- Ethernet komunikacija je standard u ovoj oblasti. Informacione i komunikacione tehnologije bazirane na ethernet-u imaju vrlo važnu ulogu u implementaciji koncepta Industrije 4.0.

Sistemi kao što su senzori, aktuatori, embedded računari, pametni telefoni i mašine su povezani i razmenjuju podatke kako međusobno tako i van fabrike.

Današnje industrijske mreže kao i fieldbus sistemi moraju ne samo garantovati da mašine rade precizno, efikasno i u skladu sa bezbednošću nego moraju omogućiti njihovu integraciju u različite IT sisteme kao što su MES ili SCADA sistemi.

Remote assistance odnosno nadzor i dijagnostika sistema na daljinu omogućava našim klijentima minimizovanje zastoja i brzu pomoć naših stručnjaka bez čekanja na dolazak servisne podrške.

Ovim načinom dijagnostike, preko ugrađenih VPN rutera, u mogućnosti smo promptno da dijagnostikujemo koji uslov na sistemu ne daje signal. Samo mehanički elementi zahtevaju direktno prisustvo na terenu.

Različiti sistemi, raspoloživa infrastruktura i zahtevi klijenta se poštuju i mi se prilagođavamo njihovim željama, mogućnostima i zahtevima. Klijenti koji imaju SCADA sisteme, MES sisteme praćenja svih elemenata proizvodnog procesa, imaju više koristi od ugrađenih hardverskih elemenata na našim sistemima.

StanTech oprema je spremna da menadžmentu fabrika daje podatke o efikasnosti, broju odrađenih ciklusa, postoji mogućnost logovanja operatera te je moguće pratiti i personalnu efikasnost, te reagovati u smislu poboljšanja znanja određenih osoba.

Takođe se mogu pratiti zastoji, vreme i uzroci zastoja, te delovati na kompletnu efikasnost sistema. U industriji hrane se čine značajni napreci u podizanju zahteva za praćenjem efikasnosti, a najveći stepen zahteva ovog tipa je u automobilskoj industriji. 

Robotske jedinice u sistemima automatskog pakovanja su postale standardni deo opreme. StanTech isporučuje sisteme sa integrisanim robotskim jedinicama u dužem periodu te imamo iskustvo koje pomaže brojnim klijentima da se odluče za robotizaciju segmenta pakovanja.

Proizvodne linije visokih kapaciteta zahtevaju robotske solucije pakovanja. Visoko produktivne proizvodne linije i robotizacija su prisutni kod velikih klijenata koji svojom kadrovskom strukturom mogu da podrže korišćenje i održavanje ovih sistema.

Hi-speed linije u industriji hrane su prisutne i postale su imperativ opstanka na tržištu hrane. Visoki zahtevi standarda higijene, kvaliteta i sastava hrane u kombinaciji sa cenovnim pritiskom tržišta su doveli do nužnosti upotrebe visoko kapacitetnih proizvodnih linija. 

U nastavku procesa se primenjuju linije pakovanja koje odlikuje visok kapacitet, fleksibilnost, preciznost. 

StanTech oprema odgovara na sve postavljene zahteve na veoma visokom nivou. Oprema koja se proizvodi u projektnom birou i proizvodnom pogonu u Beogradu je prihvaćena od velikih kompanija koje su naši kupci. 

Tako je trenutno u toku instalacija dve moćne linije za pakovanje smrznutog povrća i paletizaciju u SAD, Pensilvanija. Ovaj sistem je opremljen sa 7 robotskih jedinica, VPN konekcijom i najsavremenijom opremom. Tu imamo sistem koji je automatski podesiv za novi format pakovanja, instrukcijom operatera sa operacionog panela u trajanju 2-3 minuta.

S obzirom na to da sistem obavlja kartoniranje u više od 40 formata kesa smrznutog povrća u rasponu od 100 gr do 4 kg, kapaciteta do 40 kutija u minuti na izlazu, automatska promena formata je neophodna.

U isto vreme, u Sloveniji se pušta u rad linija za pakovanje konzervi, različitih oblika i formacija pakovanja. Sprecifičnost ove linije je modul za pravilnu orijentaciju konzervi, 200 u minuti. Formiranje kutija iz ravne kartonske ploče je važan segment koji značajno skraćuje vreme povrata investicije.

Ove kutije imaju moderan dizajn, obavljaju ulogu i transportne i displej kutije sa čistom prednjom stranom jer su dizajnirane tako da se perforacija ne vidi očima kupca na prodajnoj polici. Utovar formacije konzervi, orijentacije na bok, se obavlja lakom karbonskom konstrukcijom dvoosnog robota. Lepljenje toplim lepkom. Naš stalni partner u oblasti aplikacije lepka je svetski lider u ovoj oblasti Nordson.

Po kapacitetu i fleksibilnosti, integrisanoj opremi i kvalitetu, naša oprema spada u sami vrh i odgovara zahtevima i najizbirljivijih klijenata.

StanTech prati i kreira trendove u industriji pakovanja. Naša rešenja u oblasti mehaničkog dizajna, elektronike, pa i u zoni kreiranja kutija su zapažena na sajmovima gde smo imali prilike da čujemo pozitivne ocene stručne javnosti. Tako su određena rešenja predmet patentne zaštite.

StanTechnologies d.o.o.
Batajnički drum 285 A
11080 Beograd, Srbija
tel: +381 11 4145050
www.stantech.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti