SA IOT REŠENJIMA, FANUC PODIŽE PRODUKTIVNOST NA JOŠ VIŠI NIVO

Komentari: 0

Treća industrijska revolucija, čiji počeci datiraju iz 1969. godine, intervenisala je u napretku elektronike, računarstva i automatizacije.

Četvrta industrijska revolucija (Industrija 4.0), koja je prvi put predstavljena 2011. godine i koja se stalno razvija, upoznaje proizvodni sektor sa tehnologijama i konceptima kao što su Internet stvari (IoT ), Ciber Phisical Sistems (CPS), mreže, računarstvo u oblak, kognitivno računarstvo i veštačka inteligencija (AI).

SPREMNI ZA IOT

Uspeh FANUC-a zasnovan je na njegovom pionirskom poduhvatu.

Kompanija je uvela Ethernet port u svoje proizvode već 90-ih godina prošlog veka i već shvatila ogroman potencijal opreme priključene na industrijsku mrežu.

U to vreme ova funkcija je olakšala čitanje i pisanje parametara uređaja, zadatke preuzimanja programa i prikupljanje rezervnih kopija podataka.

Danas su sve FANUC alatne mašine, CNC sistemi i roboti spremni za IoT. Kada je reč o prikupljanju i analizi podataka, FANUC može da obezbedi brojna integrisana rešenja IoT, kao i IoT platf orma kompanije FIELD Sistem osnovni paket.

Pored toga, FANUC nudi interfejse za sve glavne IoT platf orme, što je važan preduslov na putu pametne fabrike.

ČAK SU I ROBOTI NAŠLI SVOJ PUT U FABRIKE

Dok je automatizacija mašina alatki bila važan pokretač prodaje za FANUC poslednjih godina, roboti su takođe našli svoj put u fabrike, logističke centre i druga mesta gde obavljaju širok spektar aplikacija.

Sve više njih uključuje sisteme za vid koji zahtevaju veliku računarsku snagu.

FANUC je takođe nedavno predstavio svoj novi iPC Box, što je pouzdano industrijsko rešenje za napredne robotske aplikacije.

FANUC, koji u svojoj ponudi ima više od 200 modela robota i nedavno je najavio isporuku svog milionitog robota, izložio je mnogo robota u raznim zanimljivim aplikacijama na visokoprofilnom sajmu EMO 2023.

OBRAZOVNI CENTRI I AKADEMIJE ŠIROM EVROPE

Da pomogne kompanijama da poboljša znanje svojih zaposlenih, FANUC je proširio svoje centre za obuku i akademije širom Evrope.

Kompanija takođe sarađuje sa univerzitetima i obrazovnim institucijama, kako bi obučila sledeće generacije stručnjaka za automatizaciju.

Čini se da FANUC-ov nagon za inovacijama obuka, pouzdani proizvodi i usluge, pored svoje velike prodajne i servisne mreže sa više preko 20 kancelarija u Evropi i više od 260 lokacija širom sveta, isplati se.

"U Evropi trenutno vidimo mnogo kupaca koji žele da se prošire dalje od svojih domaćih tržišta i izaberu nas za globalnog partnera“, rekao je predsednik i izvršni direktor FANUC-a za Evropu Marco Ghirardello.

On je takođe najavio da će FANUC nastaviti da blisko sarađuje sa klijentima i održava svoju strategiju razvoja inovativnih rešenja za unapređenje proizvodne industrije.

Više možete pronaći na sajtu www.fanuc.rs.

FANUC Serbia d.o.o.
Karađorđeva 166
22300 Stara Pazova,
Srbija
Telefon: +381 222150324
Email: info@fanuc.rs
Web: www.fanuc.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti