Robo-taksiji šire svoje usluge u gradovima Kalifornije

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Vlasti Kalifornije su dale dozvolu kompaniji Vaymo da proširi usluge svoje flote "robotskih taksija" bez vozača u Los Anđelesu i gradovima na poluostrvu južno od San Franciska.

Kompanija Vaymo u vlasništvu Gugla, Alphabet Inc, takođe upravlja uslugom u Feniksu od 2020, a u petak je dobila dozvolu Komisije Kalifornije za javna komunalna preduzeća za proširenje rada samovozećih taksija i izvan San Franciska.

Automobili te kompanije su postali prilično uobičajeni na ulicama San Franciska, iako nisu opšte popularni, a poznato je da se iznenada zaustavljaju, što otežava saobraćaj.

Kalifornijske vlasti su oduzele licencu rivalskoj robo-taksi službi Dženeral motorsa (GM), pošto su utvrdile da su njeni automobili bez vozača, koji su prevozili putnike širom San Franciska, opasni.

Robo-taksi firme Cruise, koju vodi GM, pregazio je pešaka kojeg je udarilo drugo vozilo kojim je upravljao čovek.

Robo-taksi se zaustavio i zatim blokirao, te je morao biti podignut da bi se oslobodio povređeni koji je ležao ispod zadnjeg točka.

Zvaničnici u okrugu San Mateo i Los Anđelesu protivili su se proširenju i žele više lokalnih mišljenja o tome kako robo-taksiji mogu da rade.

Izvor: Beta

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti