Renault najavio električni Twingo

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Reno je najavio da će uskoro lansirati novi električni Twingo po ceni do 20.000 evra, bez subvencija, pridruživši se još jednom francuskom proizvođaču, Sitroenu, u trci za tržište električnih automobila.

Malo gradsko vozilo biće na tržištu u Evropi 2026.

Reno je najavio novinu mesec dana nakon što je Citroen najavio svoje električno vozilo e-C3 po ceni od 23.300 evra i obećao verziju za 19.990 evra početkom 2025. godine.

Reno je takođe predstavio prvi prototip novog Twinga.

Sa okruglim farovima i zaobljenim zadnjim delom, podseća na linije modela lansiranog 1993. godine, koji je od tada prodat u više od 2,5 miliona primeraka.

Novi električni Twingo trebalo bi da bude završen za manje od tri godine.

Podaci o trajanju baterije nisu objavljeni, ali proizvođač obećava veoma nisku potrošnju od 10 kVh/100 km, što je skoro upola manje od većine električnih vozila.

Električni Tvingo bi trebalo da emituje 75 odsto manje emisije CO2 tokom svog životnog ciklusa u poređenju sa prosekom trenutnih vozila.

Novi Tvingo će se proizvoditi u Evropi, ali ne u Francuskoj, već u slovenačkom Novom Mestu, gde se sklapaju i današnji modeli Tvinga.

Ampere, nova podružnica Renoa, predstaviće sedam modela do 2031. godine: električni Megane, Scenic, R5 i R4, Tvingo i dva dodatna modela.

Izvor: SEEbiz

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti