RAZVOJ INTEGRATORA ROBOTSKIH SISTEMA: IZGRADNJA USPEŠNOG PARTNERSTVA

Komentari: 0

Sistemski integratori (SI) služe kao vredna veza između dobavljača robota i krajnjih korisnika automatizacije. Obično specijalizovani za jedan određeni sektor, SI pružaju savete za industrijsku automatizaciju pomažući kompanijama da poboljšaju svoju efikasnost, kao i da grade standardne ili prilagođene sisteme automatizacije koji omogućavaju proizvođačima da iskoriste najnoviju tehnologiju robotike.

U isto vreme, oni nude direktan put do tržišta za dobavljače robota koji bi inače mogli da se bore da probiju u određene nišne sektore.

Vodeći proizvođač robota FANUC radi sa kvalifikovanim SI u različitim sektorima kao što su hrana, vazduhoplovstvo, medicina, zavarivanje, plastika i proizvodnja visoke vrednosti .

Neka od ovih partnerstava su trajala više od jedne decenije, tokom kojeg su se razvile veštine potrebne za uspešnog integratora.

Od uvođenja IIoT-a, mnoge današnje fabrike su pametne i povezane 24/7. Mogućnost integrisanja robota u postojeću liniju stoga zahteva više od samo mehaničkih mogućnosti .

Današnji SI takođe moraju imati visok nivo programiranja i drugih softverskih veština kako bi osigurali da menadžeri postrojenja mogu da primaju stalan tok podataka kako bi poboljšali svoje proizvodne operacije, kao i u svrhu transparentnosti i izveštavanja.

SPOSOBNOST PROGRAMIRANJA + MEHANIČKI MIŠIĆI

Dan Fisher, menadžer prodaje partnera za jednu od FANUC-ovih evropskih kancelarija, bio je svedok ovog razvoja u poslednjih nekoliko godina.

"Menadžeri fabrika sada očekuju trenutne informacije o poziciji proizvoda u njegovom proizvodnom životnom ciklusu, posebno kada se radi o pokvarljivoj robi.

FANUC roboti su poznati po tome što se lako instaliraju, programiraju i jednostavni su za upotrebu. Ali sposobnost da se robot integriše u sistem upravljanja mini skladišta je ipak ključna veština za SI.

Ovo uključuje poznavanje nekoliko programskih jezika.

Iako su mnogi inženjeri pametni u softveru, nekima nedostaju tradicionalne mehaničke veštine koje su još uvek neophodne za uspešnu instalaciju automatizacije, kao što su zavarivanje, osiguranje i proizvodnja.

Iz tog razloga osiguravamo da svaki SI sa kojim radimo ne samo da pokazuje jake veštine programiranja, već ga podržava i mreža mašinskih inženjera."

ŽIVOTNA POUZDANOST

Već ina integratora sistema automatizacije su nezavisni dobavljači usluga, što znači da mogu specificirati robote različitih proizvođača.

Odlučivanje sa kojom kompanijom za automatizaciju treba raditi je važan izbor koji može da napravi ili pokvari projekat, objašnjava Gari Probert, direktor Hi Tech Automation: "Mi isporučujemo standardne i prilagođene automatizovane sisteme za brizganje u sektoru plastike i FANUC sistemski integrator Partner već preko 15 godina, najčešće se pozivajući na njihovu potpuno električnu mašinu za brizganje ROBOSHOT.

Pouzdanost je ključna za nas – kada imamo posla sa novim klijentom, važno je da prvo uklapanje prođe dobro jer postavlja ton za ostatak odnosa.

Korišćenje FANUC proizvoda znači da možemo biti sigurni da će projekat uspeti prvi put.

Njihova oprema je napravljena da traje, sa srednjim vremenom između kvarova od osam godina.

Oni su takođe jedna od retkih kompanija za robote koje same prave svaki deo robota - motore, pogone itd.

Loše se odrazi na nas ako se sistem pokvari, tako da je činjenica da je osnovni robot solidan prava prednost.

Takođe, pošto 90% sistema koje prodajemo ima nešto dodatno – poput integrisane vizije ili pomoćnih osa – to nam pomaže da sve to dobijemo od FANUC-a.

Ne moramo da idemo kod drugog dobavljača, što pojednostavljuje stvari i smanjuje rizik za kupca."

STRUČNO ZNANJE IZ DOMENA

Kao što je Geri pomenuo, rad sa sistemskim integratorom je siguran način da klijent rizikuje projekat instalacije automatizacije.

Odgovornost leži na jednom SI, umesto na nekoliko eksternih dobavljača - a SI takođe sa sobom donosi znanje i iskustvo specifično za sektor koje pojedinačni dobavljači robota možda nemaju.

Ovo osećanje ponavlja i Dan Fišer iz FANUC-a, koji kaže: "Za kupca, rad sa SI partnerom koji radi samo u sektoru koji ste izabrali je prava prednost.

Oni će razumeti izazove koje želite da prevaziđete, zamke koje želite da izbegnete i prednosti koje očekujete od vaše automatizovane instalacije.

Sa FANUC-ove tačke gledišta, iako smo stručnjaci u sopstvenom asortimanu proizvoda, možda ne znamo sve o svakom sektoru u kojem su zaposleni naši roboti .

Da bismo osigurali da kupac dobije pravo rešenje po pravoj ceni i da ono funkcioniše kako je predviđeno za njihovu specifičnu primenu, rad sa SI-jem sa njegovom stručnošću u sektoru je brz put do uspeha."

TEKUĆA PODRŠKA

Obično radi u oba smera.

Da bi se osiguralo da kupac izvuče maksimum iz svog rešenja za automatizaciju, imperativ je da SI razume pune mogućnosti bilo kog robota, mašine ili pomoć ne opreme koju specificiraju.

FANUC tretira svoje SI partnere kao produžetke svojih internih prodajnih timova i obezbeđuje obuku za do 30 zaposlenih tokom cele godine.

Pored toga što osigurava da su oni sveobuhvatno obučeni u celom portfoliju proizvoda FANUC-a, on takođe nudi specijalističke kurseve u oblastima koje se stalno razvijaju kao što su vizija, bezbednost (npr. softver Dual Check Safeti ) i simulacija (npr. FANUC ROBOGUIDE) kako bi ih održali - do danas sa najnovijom tehnologijom automatizacije.

Ova vrsta podrške je neprocenjiva za SI ako žele da nastave da nude kvalitetnu uslugu svojim klijentima.

Darril Keel je tehnički inženjer prodaje (EU i Amerika) za Alphr Technology, vodećeg dobavljača automatizacije koji pruža testiranje i merenje, naprednu robotiku i modularna rešenja za klijente u elektronici, automobilskoj, medicinskoj, odbrambenoj, HVAC i vazduhoplovnoj industriji.

Darril objašnjava važnost FANUC-ove podrške za sisteme automatizacije koje isporučuju svojim klijentima: "Mi smo samo godinu dana bili FANUC sistemski integrator i za to vreme smo već kupili 30 robota od njih.

Njihov asortiman proizvoda je odličan i poznati su po tome što prave pouzdane robote. Ali kvalitet njihove obuke i podrške je ono što je zaista zapečatilo dogovor.

Već smo poslali naše osoblje na mnoge FANUC kurseve, na primer obuku za simulaciju ROBOGUIDE za dizajnere, koja je bila prvoklasna.

Takođe cenimo njihovu globalnu mrežu podrške.

Pošto su naši klijenti širom sveta, potreban nam je proizvođač robota koji može da nas snabdeva i podržava širom sveta, tako da nam FANUC agenti širom sveta koji podržavaju naše međunarodne klijente zaista koristi."

TRENUTNA REAKCIJA

Kako Darril navodi, podrška FANUC-a prevazilazi obuku i nudi kompletnu uslugu od početka do kraja.

"Imamo namensku inženjersku podršku i timove za softversku podršku i namensku telefonsku liniju za integratore koja povezuje naše SI partnere sa tehničkim stručnjacima FANUC-a za nekoliko sekundi", kaže Dan Fišer.

"Iako je pouzdanost naših proizvoda očigledno važna, prava razlika za SI je u saznanju da su tehničko znanje i podrška dostupni kad god i gde god su potrebni.

U stvari, dobili smo više zbog kvaliteta naše podrške.

Kada radimo sa sistem integratorom, gradimo dugoročnu vezu.

Želimo da ostanemo povezani više od 10 ili 20 godina."

VRHUNSKA PRECIZNOST ROBOTA

Pored vrhunske obuke, globalne podrške, pouzdanosti proizvoda i lakoće upotrebe, postoji još jedan faktor koji SI traže kod partnera za robotiku.

Za Loop Technology, koja obezbeđuje inovativne sisteme automatizacije za proizvođače visoke vrednosti u vazduhoplovnoj, automobilskoj i odbrambenoj industriji, razlika je preciznost robota.

"Što se tiče mogućnosti, FANUC nudi više od većine dobavljača robota", kaže Adam Vajt, tehnički inženjer prodaje kompanije Loop.

"Naš RoboMACH HA sistem koristi robota FANUC M-800, koji nudi izuzetnu preciznost puta čak i pri velikim brzinama i uskim skretanjima.

Naši kupci ga koriste za obrezivanje kompozita za automobilske i vazduhoplovne aplikacije, a u ovim veoma zahtevnim sektorima, standardni roboti jednostavno nisu dovoljno precizni.

Naš rad je inovativan i ponosni smo što pomeramo granice.

Bilo da kreiramo standardno rešenje ili prilagođeno rešenje, naš robot partner je ključni deo lanca."

Ako ste sistemski integrator koji traži robotskog partnera, posebno ako poslujete u nišnom sektoru, obratite se na info@fanuc.rs.

Takođe možete kontaktirati ovaj kontakt ako želite da saznate više o prednostima saradnje sa FANUC Srbija.

O FANUC-u:
Kompanija FANUC je jedan od vodećih svetskih proizvođača automatizacije za CNC upravljačke sisteme, robote i proizvodne mašine (ROBODRILL, ROBOCUT i ROBOSHOT).

Od leta 1956. je FANUC pionir u razvoju numeričko upravljanih mašina u automatizaciji industrije.

Sa više od 260 lokacija FANUC-a po celom svetu i više od 8000 zaposlenih nudi FANUC mrežu prodaje, tehničke podpore, istraživanja u razvoju, logistiku i usluge za stranke.

FANUC Serbia d.o.o.
Karađorđeva 166
22300 Stara Pazova, Srbija
Telefon: +381 222150324
Email: info@fanuc.rs
Web: www.fanuc.rs

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti