Putnici koji sleću ili putuju sa aerodroma u Čikagu uskoro će moći da koriste usluge avio taksija

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Putnici koji sleću ili putuju sa međunarodnog aerodroma O'Her u Čikagu uskoro će moći da koriste usluge avio taksija kako bi stigli do centra grada, ili iz centra do aerodroma.

To je najavila jedna od vodećih američkih avio kompanija Junajted erlajns.

Putnici će uskoro avionom iz centra grada moći da dođu na let i na taj način razdaljinu od centra grada do aerodroma, koji je jedan od najpromentijih u SAD, prelaziće za 10 minuta, a slično putovanje automobilom u špicu može trajati više od sat vremena.

U tu svrhu koristiće se električni avioni za vertikalno poletanje i sletanje koje proizvodi "Archer" kao deo mreže gradske vazdušne mobilnosti Junajted erlajnsa, prenose američki mediji.

Junajted erlajns i Arčer aviejšn najavili su planove za pokretanje avio taksi rute koja će povezivati O'Her u Čikagu i Vertiport za 2025. godinu.

O'Her je 19 godina za redom proglašen za najbolji aerodrom u Severnoj Americi. Sa skoro 2,8 miliona stanovnika, Čikago je treći najveći grad u SAD, posle Njujorka i Los Anđelesa.

Čikaški međunarodni aerodrom O'Her jedan je od šest najprometnijih svetskih aerodroma, a pred pandemiju njegove usluge koristilo je više 90 miliona putnika, kojima je na raspolaganju bilo 236 destinacija.

Izvor: 021

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti