Pušteno u rad novo skladište kompanije DB Schenker vredno 101 milion evra

Komentari: 0
Fotografija od: DB Schenker

Kompanija DB Schenker pustila je u rad novo skladište Red Lion u Singapuru. Ovo automatizovano skladište koje je vredno 101 milion evra, najveća je investicija na bilo kojoj lokaciji u korporativnoj istoriji Schenker-a. 

Skladište raspolaže prostorom od ukupno 51.400 m2 na pet spratova, što je jednako veličini sedam fudbalskih igrališta. 

Sistem za upravljanje skladištem nove generacije i sinhronizovana IT platforma omogućavaju Red Lion skladištu da poveća produktivnost do 100% u poređenju sa skladištima koja nisu automatizovana.

Jochen Theves, glavni izvršni direktor DB Schenker-a rekao je da ovom investicijom kompanija dodatno jača svoju poziciju među vodećim svetskim dobavljačima logističkih usluga i da novi logistički centar čini ovu kompaniju još efikasnijom i pouzdanijom.

Zelena logistika i princip održivosti imali su veliku ulogu u razvoju ovog projekta. Novo skladište kompanije DB Schenker predstavlja posvećenost i promovisanje održivog razvoja i zaštite životne sredine.

Ugradnjom 1.440 solarnih panela i drugih ekoloških sistema, omogućava se ušteda energije od 34%. Tako je Red Lion sertifikovan sa oznakom Green Mark Platinum od strane Građevinske uprave (BCA) u Singapuru.

Prva poslovnica kompanije Schenker u Singapuru osnovana je 1970. godine. Od tada je posao doživeo ogroman rast, tako da je broj lokacija porastao na 13, uključujući regionalnu sedište DB Schenker za APAC.

 

Izvor: DB Schenker


0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti