PRVA NA SVETU HEXAGON MERNA RUKA SA DODATNOM IP54 ZAŠTITOM

Komentari: 0

Hexagon-ovo odeljenje Manufacturing Intelligence je objavilo uvođenje pune IP54 zaštite za najnoviji asortiman Absolute Arm modela, pored drugih korisnih unapređenja, kao i kompatibilnost sa HxGN SFx | Asset Management uslugom.

Od ultra preciznog taktilnog merenja sa Absolute Arm Compact, do visoko produktivnog 3D laserskog skeniranja sa sedmoosnom Absolute Arm i Absolute Scanner AS1, svaki novi model Absolute Arm merne ruke biće potpuno opremljen za potrebe merenja i monitoringa u najizazovnijim mernim okruženjima.

Merne ruke sa stepenom zaštite IP54 su prve na tržištu i istovremeno dolaze sa daljim unapređenjem u vezi sa radnim okruženjem u kojem se radna temperatura sistema povećava na 45°C.

Zajedno sa već postojećom odličnom mobilnošću i svestranosti Absolute Arm mernih ruku, ova unapređenja upotpunjuju paket koji je savršen za potrebe veoma toplog i prašnjavog okruženja u kojima se širom sveta sve više izvode metrološke kontrole.

“U poslednjih nekoliko godina videli smo promene u oblasti ma gde se koriste naše merne ruke“, objašnjava Anthony Vianna, Product Direktor u Hexagon Portable Measuring Arms sektoru. “Dok je nekada većina mernih ruka bila u lepoj i čistoj mernoj sobi, danas se one koriste u radionicama, livnicama i blizu obradnih centara.

Zato je unapređenje Absolute Arm mernih ruku tako važno – mi želimo da korisnici naše opreme idu u takva okruženja sa potpunim poverenjem da mogu meriti bilo gde.

Ovo se slaže sa još jednim trendom koji smo primeti li poslednjih godina – popularnošću Absolute Arm kod manjih klijenata koji možda i nemaju infrastrukturu velikih kompanija, uključujući stvari kao sto su adekvatna klimatizacija u oblastima gde se vrši merenje.

Naravno, svet se menja, i pojavljuju se nova tržišta, pa je veoma važno slušati takve klijente i ponuditi im unapređenja koja su za njih značajna.“ Sa ovim unapređenjem sti že i poboljšanje funkcionalnosti displeja na zglobu Absolute Arm merne ruke, koji je sada nadograđen i osetljiv je na dodir, kao i unapređenje RDS soft ware koji ga pokreće.

Ove promene su namenjene daljem poboljšanju i pojednostavljenju procesa merenja donoseći više funkcionalnosti na mestugde se merenje vrši, smanjujući potrebe za kretanjem između merne ruke i njenog kontrolnog računara, bez obzira na to da li se radi o potrebi provere prikupljenih podataka ili podešavanju mernih parametara.

Takođe RDS platf orma sada nudi dijagnostiku i ažuriranje na jedan klik, za potpuno bezbrižno održavanje i podršku unutar renomirane globalne strukture usluga Hexagon-a.

Integracija sa Hexagon-ovim HxGN SFx | Asset Management rešenjem ima još jednu perspektivu u pogledu potrebe za pouzdanošću i mobilnošću tehnologija merenja, pri čemu istovremeno poboljšava “meri bilo gde“ koncept novog asortimana Absolute Arm.

Ovom uslugom – jednogodišnja pretplata je besplatna sa svakom Absolute Arm mernom rukom – a iste se mogu pratiti i nadgledati daljinski preko namenske kontrolne table.

Korisnici mogu lako imati pregled lokacija svake merne ruke koju imaju na terenu, osigurati da je svaka od njih ažurirana, propisno kalibrisana i sertifikovana, i čak primati upozorenja u slučaju neželjenih događaja ili promene statusa.

“U poslednjih nekoliko godina videli smo da su neki proizvođači metrološkog hardvera imali veoma “linearna“ unapređenja svojih proizvoda – na primer uređaji su poboljšali preciznost za nekoliko mikrona“, kaže Duncan Redgewell, Predsednik Metrology Devices Hexagon.

“Sa novom Absolute Arm, ono što smo umesto toga pokušali da uradimo je da ugradimo nove karakteristike u merne ruke koje će stvarno pomoći našim klijentima da mere bolje, brže i lakše.“ Merenje na licu mesta pomoću Absolute Arm merne ruke je dodatno poboljšano kod novih modela značajnim poboljšanjem povezivanja sa računarom.

Sa CP-W Wireless Pack – koji takođe ima IP54 oznaku – svaki Absolute Arm se može pohvaliti sa radom sve vreme u punoj brzini, čak i sa skeniranjem u punoj brzini preko bežične konekcije.

Ovo je još jedna karakteristika koja Absolute Arm čini savršenom prenosivom mernom rukom za netradicionalne merne primene koje zahtevaju da metrologija prevaziđe merne sobe.

Ove performanse visoke brzine nisu nigde očiglednije nego kada obavljate 3D skeniranje sa Absolute Scanner AS1 koji je pušten u prodaju 2021. godine. Sa puštanjem u prodaju novih IP54 označenih modela Absolute Arm, AS1 je takođe unapređen sa IP54 zaštitom, bilo da se koristi sa prenosivom mernom rukom, ručno ili sa automatizovanim 3D skenerima za sisteme sa laserskim trekerom.

Absolute Arm sa IP54 zaštitom su dostupne za naručivanjeodmah – posetite sekciju sa prenosivom mernom rukom na našem web sajtu za više informacija.

O Hexagon-u

Hexagon je svetski lider u digitalnoj realnosti, kombinujući senzore, software i autonomne tehnologije. Mi podatke stavljamo u službu podizanja efikasnosti, produktivnosti, kvaliteta i bezbednosti sa primenom širom industrije, proizvodnje, infrastrukture, javnog sektora i aplikacija mobilnosti.

Naše tehnologije oblikuju proizvodnju i ekosisteme u vezi sa ljudima kako bi postali sve bolje povezani i samostalniji – osiguravajući prilagodljivu, održivu budućnost.

Hexagon-ovo odeljenje Manufacturing Intelligence pruža rešenja zasnovana na podacima konstrukcije i inženjerstva, proizvodnje i metrologije kako bi proizvodnju učinili pametnom.

Za vise informacija posetite hexagonmi.com.

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) ima približno 22 000 zaposlenih u 50 zemalja i neto prodaju od približno 4,3 milijarde EUR.

Saznajte više na hexagon.com, a pratite nas na @HexagonAB.

Tel/Mob: +381 63 21 75 64,
info.rs@hexagon.com
HexagonMI.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti