Proglašen lokalni pobednik Siemens-ovog takmičenja za novinare - Siemens CEE Press Award 2017

Komentari: 0
Fotografija od: Siemens

Prva faza drugog regionalnog novinarskog takmičenja Siemens CEE Press Award 2017 u kojem su učestvovali predstavnici medija iz deset zemalja centralne i istočne Evrope, završena je proglašenjem najboljih novinarskih radova na temu “Digitalizacija/Industrija 4.0” u svakoj od zemalja učesnica.

Ovogodišnji pobednik iz Srbije, koji će zajedno sa svojim kolegama, najbolje plasiranim iz drugih zemalja, učestvovati u izboru najboljeg rada u regionu centralne i istočne Evrope je – Milica Milosavljević, nagrađena za tekst “Budućnost je u pametnim fabrikama - Prelazak na Industriju 4.0 donosi korist i za mala i za velika preduzeća” objavljen na portalu “eKapija”.

“Izuzetno smo ponosni što Siemens-ovo takmičenje za medije ima kontinuitet i što se ove godine po drugi put održava na regionalnom nivou. Ono što nas podstiče kao kompaniju koja je lider na polju inovacija, i koja kroz ovakva takmičenja ima za cilj da promoviše i afirmiše izvrsnost u pisanju, izveštavanju i istraživačkom pristupu novinara, jeste veliki odziv predstavnika medija, da upravo svoje najbolje radove prijave na naše takmičenje. Ovogodišnja tema “Digitalizacija/Industrija 4.0” u fokus stavlja digitalizaciju koja predstavlja put ka većoj efikasnosti, brzini i individualnosti.

Digitalizacija omogućava kompanijama, ne samo da značajno povećaju efikasnost u proizvodnji, već da brzo i fleksibilno odgovore na konstantno menjanje uslova na tržištu. Mediji su jako bitan činilac u promovisanju i širenju svesti o značaju ove teme. Siemens, kao pionir u oblasti digitalizacije u Srbiji, ima za cilj da promoviše ovu temu, predstavi nove proizvode i rešenja iz ove oblasti svojim kupcima i objasni na koji način digitalizacija utiče na unapređenje poslovanja i poboljšanje konkurentnosti na tržištu“, rekla je Jovana Žuržin Vukotić, rukovodilac odeljenja komunikacija u kompaniji Siemens Srbija.

Svečana regionalna ceremonija dodele nagrada održaće se 28. septembra 2017. godine u Siemens City-ju u Beču, kada će biti proglašena tri najbolja novinarska rada u centralnoj i istočnoj Evropi. Tokom posete Beču, predstavnici medija će biti u prilici i da posete digitalizovanu fabriku Opela. Tri najbolja novinarska rada na regionalnom nivou biće nagrađena novčanom nagradom po 1.000 eura.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti