Privredna komora Vojvodine ozvaničila saradnju sa HGK-Županijskom komorom Rijeka

Komentari: 0

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i predsednik HGK-Županijske komore Rijeka prof. dr Vidoje Vujić potpisali su danas Sporazum o saradnji na štandu PKV na 52. Međunarodnom sajmu turizma na Novosadskom sajmu.

Cilj Sporazuma je određivanje oblika i načina saradnje potpisnica Sporazuma, koji će omogućiti unapređivanje privredne saradnje, kao i stvaranje uslova za uspešno povezivanje privrednih subjekata.

Tom prilikom, predsednik Vučurević podsetio je da je PKV sa Županijskom komorom Rijeka ima tradicionalno izuzetnu saradnju.

„Do sada smo imali već nekoliko susreta i u Rijeci i u Novom Sadu. Ovim Sporazumom o saradnji, mi želimo da institucionalizujemo naše dobre odnose. Sporazum se odnosi na pospešivanje saradnje na ekonomskom polju, ali ono na čemu najviše insistiramo, to su gastronomija, vinski turizam, kao i zdravstveni turizam, velnes i spa“, rekao je Vučurević i naglasio da će se u narednom periodu intenzivirati saradnja između dve Komore.

Vučurević je najavio i zajednički rad Privredne komore Vojvodine, Županijske komore Rijeka i Udruženjem banjskih gradova Mađarske na pospešivanju zdravstvenog i banjskog turizma.

Predsednik HGK-Županijske komore Rijeka prof. dr Vidoje Vujić na potpisivanju Sporazuma, podsetio je da je njihova saradnja sa Novim Sadom i AP Vojvodinom duga. On je istakao da je nakon reforme komorskog sistema u Srbiji, nakon četiri godine odlične saradnje, danas potpisan Sporazum kojim je obuhvaćen zajednički rad i na EU projektima, na razvoju zdravstvenog turizma, na području kulture.

„Rijeka je Evropska prestonica kulture 2020. godine, a Novi Sad 2021. godine. Novi Sad i Rijeka su pobratimski gradovi. Imamo intenzivnu saradnju sa velikom brojem naučnika, svake godine razmenjujemo po nekoliko privrednih delegacija i smatramo da je došlo vreme kada, kao komora jedna i druga, moramo davati veću logističku podršku, otvarati puteve saradnje, jer saradnje nikada dosta i što privreda bude više sarađivala, to će nauci, kulturi i obrazovanju i svima drugima biti bolje“, rekao je Vujić.

Na pitanje novinara koji su to segmenti iz kojih bi mogli da preuzmu iskustva i saznanja za pospešivanje tamošnje privrede, predsednik Vujić posebno je istakao lovni turizam, poljoprivredu i naglasio da je potrebno sačuvati sela, razvijati ruralna područja, za šta bi im kao primeri dobre prakse mogli poslužiti vojvođanski salaši.

 

Izvor: PKV

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti