PREMIUM PROSTOR ZA PROIZVODNJU I LOGISTIKU

Komentari: 0

Holandska firma CTP je vodeći vlasnik i operator poslovno-industrijskih parkova u Centralno-Istočnoj Evropi. Portfolio kompanije obuhvata više od 9 miliona kvadrata poslovno-industrijskog prostora u 10 zemalja širom CEE, u kojima se nalazi preko 1.000 renomiranih klijenata iz raznih industrija, kao što su Continental, BMTS, Yanfeng, Milšped, Tehnomanija, Nidec, Dijamant, Lidl, Mercata, IBM, Oracle, Honeywell.

Od početka poslovanja u Srbiji u septembru 2017. godine, CTP je pokrenuo brojne projekte i trenutno u svom portfoliju poseduje 9 objekata, ukupne površine od preko 200.000 m2. Ostali objekti su ili u izgradnji ili u fazi projektovanja, čime će ukupna površina preći 700.000 m2, što kompaniju čini liderom na tržištu industrijskih nekretnina u Srbiji sa preko 65% tržišnog udela i indeksom zauzetosti prostora od 98%.

Trenutno najveći industrijski Park – CTPark Belgrade North je strateški pozicioniran između dva najveća grada u Srbiji, Beograda i Novog Sada, odmah pored autoputa A1 (E75). Ukupna površina izgrađenih objekata u Parku prelazi 100.000 m2, uz mogućnost širenja na preko 220.000 m2. Trenutno u ovom Parku posluju Milšped, Tehnomanija, Intereuropa, Galerija Podova, Dijamant, Mercata VT, Lidl itd.

Pored ovoga, CTP je izgradio i CTPark Beograd Zapad u Šimanovcima, u okviru kojeg poseduje dva završena i u potpunosti izdata objekta zakupcima Sika, Emmezeta i Phoenix Pharma. Izgradnja SIM4 i SIM5, ukupne površine 35.000 m2 je u toku i biće završena u septembru ove godine, 20.000 m2 je namenjeno kompaniji Bosch.

CTP je kupio 27,5 hektara zemljišta na lokaciji Kvantaš i to za razvoj CTParka Belgrade City, logističko -tehnološkog objekta od 130.000 m2, koji će postati najveći logističko-tehnološki objekat u Srbiji do sada. Novi CTPark biće strateški lociran 6 km od centra Beograda, 2 km od Novog Beograda i 5 km od Aerodroma Beograd.

Izvan Beograda, CTP je trenutno aktivan i u Kragujevcu i Novom Sadu. U 2019. godini kompanija je izgradila objekat od 25.000 m2-KRG1-u okviru CTParka Kragujevac, koji se nalazi severno od Kragujevca na glavnoj ruti sever-jug koja povezuje Srbiju sa severnom Evropom. Zakupac Yanfeng Automotive Interiors, svetski lider u proizvodnji automobilskih enterijera, a fabrika u Kragujevcu je prva fabrika kompanije u Srbiji.

U pitanju je pogon namenjen za 800 zaposlenih. Pored Yanfeng Automotive Interiors, u okviru objekta, još jedno odeljenje Yanfenga - Yanfeng Safety Sistems - iznajmljuje površinu od 5.000 m2.

U julu 2020. CTP je započeo izgradnju drugog objekta u ovom parku, od 30.000 m2 (KRG2) za kompaniju Yanfeng Seating. Zgrada je isporučena i otvorila vrata za 300 zaposlenih u maju 2021.

CTP nastavlja da razvija Park u Kragujevcu, i krajem 2021. godine, kupljeno je dodatnih 5 hektara zemlje sa potencijalim da se površina Parka proširi na 80.000 m2.

U Novom Sadu, koji se smatra jednim od najvećih istraživačkih i obrazovnih centara u Centralnoj i Istočnoj Evropi, CTP je još 2019. godine krenuo sa razvijanjem CTParka Novi Sad, koji je trenutno dom za jednu od najsavremenijih fabrika u Srbiji i prvi zakupac, BMTS Technology jedan od vodećih proizvođača turbochargera u svetu, je ušao u prostor i započeo svoju proizvodnju pre 3 godine.

Pored BMTS-a, svetski poznata kompanija Continental preselila se u NVS1 pogon u aprilu 2021. Continental razvija naprednu elektroniku za automobilsku industriju, a veliki broj inženjera radi u samom objektu.

Do jeseni 2022. godine, CTP će predati nov objekat proizvodnog pogona za japanskog giganta - Nidec Corporation od 25.000 m2 i mogućnošću proširenja na 60.000 m2, a uz to u julu 2022. započeta je i izgradnja prve faze fabrike za kompaniju Elesys, članicu Nidec korporacije, površine 20.000 m2.

Trenutno u CTParkovima ima 2.500 zaposlenih, a taj broj će se povećati na 5.000 po završetku tekućih projekata.

Iz kompanije ističu da su otvoreni za saradnju sa malim i velikim domaćim kompanijama i stranim partnerima, i da CTP ima dugoročne planove u Srbiji i veliki interes za dalja ulaganja.

“Sa našim klijentima stvaramo dugoročna partnerstva. Ne gradimo samo objekte, već i partnerstva i isporučujemo poslovno pametna rešenja koja ne služe samo potrebama naših klijenata, već i potrebama njihovih zaposlenih, kao i potrebama lokalnih zajednica. Zadovoljstvo naših partnera najbolje pokazuje podatak da 80% novih zakupa dolazi od postojećih klijenata "

CTP je trenutno jedina kompanija u Srbiji i Centralno-Istočnoj Evropi koja je celokupni svoj portfolio sertifikovala BREEAM-om, I to sa visokim ocenama energetske efikasnosti, ali će sertifikovati i sve buduće objekte koji se budu razvijali.

BREEAM je jedan od najvažnijih sistema rangiranja za zelene zgrade koji koristi priznata i utvrđena merila za procenu tehničkih karakteristika, dizajna, izgradnje i upotrebe građevine. Merila uključuju aspekte u vezi energije, korišćenja voda, unutrašnje sredine, zagađenja, transporta, materijala, otpada, ekologije i procesa upravljanja.

Jovan Dobrić
Business Developer

Mobile: +381 66 88 89 563 | Offi ce: +381 66 88 89 563
E-mail: jovan.dobric@ctp.eu
www.CTP.eu
Starine Novaka 23,
11000, Beograd, Srbija

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti