Predstavljeni programi finansiranja MSP sektora iz EU izvora

Komentari: 0
Fotografija od: PKS

U Privrednoj komori Srbije 25. septembra je održana konferencija „Finansijski instrumenti EU - povoljniji uslovi za finansiranje i razvoj malih i srednjih preduzeća“ na kojoj su predstavljene konkretne mogućnosti za finansiranje MSP sektora iz EU izvora.

Konferenciju je organizovala Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom privrede i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije sa ciljem da se maloj privredi na predstave mogućnosti za finansiranje iz EU izvora kroz povoljnije uslove kreditiranja malih i srednjih preduzeća.

Predstavljeni su EU programi i kreditne garancije - Program za konkurentnost MSP (KOZME), Program za istraživanje i inovacije Horizont 2020 (InnovFin), Program za razvoj socijalnih i startap preduzeća (EaSI), Program za podršku inovacijama i razvoju MSP na prostoru Zapadnog Balkana (WB EDIF)

Na konferenciji su predstavljeni primeri dobre prakse – kompanije City Expert i Cube Team iz Beograda ciji su predstavnici izneli svoja iskustva učešća u programima EU. Jelena Babić, direktorka Centra za EU integracije u Privrednoj komori Srbije pozvala je predstavnike poslovne zajednice da se uključe u aktivnosti Centra, kao i u rad tima za pristupanje i pregovore sa EU.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti