Počeo rad na izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Održan je prvi sastanak Radne grupe koja treba da izradi radnu verziju Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Ministarstvo je, nakon sastanka i konsultacija, formiralo novu radnu grupu koja će raditi na ovom dokumentu.

U saopštenju se dodaje da je usvajanje izmena i dopuna Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima definisano kao prioritet u radu Ministarstva.

Radnu grupu čine predstavnici relevantnih ministarstava i državnih organa, kao i predstavnici devet medijskih i novinarskih udruženja, i to u formatu udruženja koja su učestvovala u izradi Medijske strategije i Akcionog plana.

Prvom sastanku Radne grupe prisustvovali su ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i šef Misije OEBS u Srbiji ambasador Jan Bratu, koji su istakli da je reč o veoma važnom medijskom zakonu i da članovi mogu da računaju na njihovu pomoć, podršku i saradnju u procesu izrade zakona.

Sastanku Radne grupe prisustvovali su i partneri iz Misije OEBS, Delegacije EU, Ambasade Kraljevine Norveške i Fondacije Konrad Adenauer, koji sa Vladom Srbije i medijskim i novinarskim udruženjima rade u procesu izrade zakona i na svim pitanjima od značaja za medijsku zajednicu, navodi se u saopštenju.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti