Parker P1F serija pneumatskih cilindara

Komentari: 0

Parker je nedavno predstavio novu porodicu pneumatskih cilindara serije P1F, sertifikovanih prema standardu ISO15552. Serija cilindara P1F je naslednik serije cilindara P1D i AZ i dostupna je u dimenzijama od 32 do 125 mm i pogodna je za opšte industrijske primene, kao što su linearno kretanje, stezanje, podizanje i upravljanje zadacima u nizu operativnih okruženja.

Model cilindra P1F-S glatkog profila je upotpunjen verzijom P1F-T (tie-rod), sa pogonom za »čiste« aplikacije P1F-C, koji će biti dostupan sledeću godinu.

Potpuno usklađen sa ISO 15552, koji postavlja standardne dimenzije zamene za pneumatske cilindre sa odvojivim nosačima, P1F-S asortiman glatkih profilnih cilindara pogodan je za razpoređivanje u brojnim radnim okruženjima.

Na primer, standardna i spoljašnja verzija, tehnologija za zaptivanje poliuretanoma za pruža produženje radnog veka na tržištima kao što su rukovanje materijalima, automatizacija i transport.

Za aplikacije u kojima je potrebna dodatna hemijska otpornost – gde je strugač u prednjem poklopcu mogao biti izložen agresivnim hemikalijama, P1F-S cilindri mogu biti opremljeni strugačem od fluoroelastomera (FKM).

Dostupne su verzije sa metalnim strugačima za upotrebu u oštrim, ekstremnim uslovima. Najzad, ATEX glatka verzija profila, označena kao P1F-A, odgovara potencijalno eksplozivnim okruženjima.

Glatki profil dizajna P1F cilindara omogućava lako čišćenje i nudi dobru estetiku. Dodatne prednosti uključuju vijke od nerđajućeg čelika sa jedne strane, kao i vazdušne priključke i senzore kako bi omogućili brz pristup svim postavkama sa iste strane.

Zaptivači se kombinuju u jedinstvenom dizajnu kako bi se smanjilo trenje i povećao radni vek cilindara. U međuvremenu, klipnjača u PTFE materijalu služi za smanjenje radijalne reprodukcije.

Industrija 4.0 spremna je, obezbeđena sa dva T-žleba koji mogu da primene senzore kao što su Parker P8S CPS Analog ili IO-Link senzori.

Izvor: Parker Hannifin Sales CEE s.r.o., Češka Republika - Podružnica Novo mesto
tel.: +386 (0)7 337 66 50, faks: +386 (0)7 337 66 51,
e-mail: parker.slovenia@parker.com,
vebsajt: www.parker.com, Miha Šteger

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti