Ozvaničena saradnja sa novosadskim Naučnim institutom za prehrambene tehnologije

Komentari: 0

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i direktor Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu dr Olivera Đuragić potpisali su danas u PKV Memorandum o saradnji u cilju dugoročne podrške već postojećoj saradnji između potpisnica i produbljivanju odnosa između nauke i privrede.

Ovim sporazumom, podsticaće se svi oblici poslovno-tehničke saradnje, učešće na skupovima koji se odnose na internacionalizaciju i zajednička promociju potpisnica, kao i organizovanje privrednih manifestacija, konferencija, bilateralnih susreta, nastupa na sajamskim manifestacijama i specijalizovanim izložbama koje će omogućiti uspostavljanje direktnih poslovnih kontakata.

Potpisnice će zajednički raditi na povezivanju stranih i domaćih kompanija, naučnih i razvojnih institucija iz oblasti prehrambene industrije, a takođe, učestvovaće i u pripremi i realizaciji projekta.
Nakon potpisivanja, predsednik Vučurević i dr Olivera Đuragić, zajedno sa saradnicima, održali su sastanak na kojem je definisan akcioni plan za naredni period, čijom realizacijom bi trebalo da se unapredi postojeća saradnja između nauke i privrede

kod nas.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti