Otvoren Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća (UFI)

Komentari: 0

Danas je otvoren Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća (UFI), najznačajniji regionalni razvojno-tehnološki događaj, koji ove godine beleži čak 63. svoje izdanje, potrudiće se da dokaže da je najpouzdaniji mogući promoter, moderator i integrator međunarodne privredne saradnje na polju tehnike, tehničko-tehnoloških dostignuća i inovacija. 

U saradnji sa Beogradskim sajmom, ove godine svako ko ima novi primerak Industrije moći će besplatno da poseti Sajam tehnike od 21. do 24. maja.

Pod sloganom "Vreme je za nove tehnologije", priliku da se na ovom elitnom mestu i u elitnom društvu predstavi svetu iskoristiće više od 600 izlagača, od proizvodnih ili projektantskih kompanija, preko naučno-istraživačkih i obrazovnih institucija, pa do start-up projekata i inovativnih pojedinaca. 

Časopis Industrija se nalazi sa svojim štandom na međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u hali 1a. Posetite nas i preuzmite svoj primerak časopisa.

O međunarodnom značaju manifestacije govori i činjenica da je po pravilu gotovo polovina izlagača iz inostranstva, iz tridesetak zemalja sa gotovo svih kontinenata, da privuče tridesetak hiljada posetilaca, među kojima prednjače oni iz kategorije poslovnih, uključujući i veliki broj inostranih. (Upravo za poslovne posetioce predviđena je i jedna nova pogodnost - poslovna propusnica i pristup "business loungu" na galeriji hale 1). 

Akcenat je i ovog puta na globalnom tehnološkom trendu, promociji Industrije 4.0 kroz digitalne tehnologije, kompletnu digitalizaciju svih proizvodnih procesa i poslovno umrežavanje, ali i programe urbane proizvodnje i tehnologija koje omogućuju povratak fabrika u gradove u skladu sa najsavremenijim ekološkim standardima. 

Povezivanje izložbi alata, procesne tehnike, robota, softvera i komunikacionih linija, neophodnih u proizvodnim procesima svojstvenim Industriji 4.0 i industrijskoj automatizaciji uopšte, biće osnova koncepta promovisanja posredstvom eksponata, projekata i čitavih procesnih linija iz kompleksnih sektora elektroenergetike i termotehnike, telekomunikacija, merenja i izvora napajanja, instalacija, rasvete za poslovne i stambene prostore, potom energetske, industrijske i kućne elektronike, KGH, metalurgije i livarstva, transporta i logistike. 

I naučno-istraživački rad, jedna od osnovnih linija promocije tehničko-tehnoloških dostignuća i inovacija, biće u centru interesovanja i organizatora i izlagača i posetilaca.

Tako su već u predsajamskom periodu Beogradski sajam i Tehnološko-metalurški fakultet najavili projekat u vezi sa tretmanom voda (oprema i nove tehnologije u oblasti pripreme pijaće i industrijskih voda, oprema, proizvodi i postupci za prečišćavanje otpadnih voda, sve u realizaciji domaćih proizvođača i ponuđača); na sajmu će biti predstavljeno šest finalista nacionalnog takmičenja za "Najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji 2018. godine; Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja tradicionalno će promovisati naučno-istraživačke organizacije i tehnološke parkove itd.

Sve su to razlozi da se unapred utvrdi da bi svako odsustvovanje sa 63. Sajma tehnike i tehničkih dostignuća bio ozbiljan propust za svakog ko u današnjoj tehničkoj civilizaciji drži do sebe.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti