Otvoren Međunarodni Logistički Kongres u Portorožu

Komentari: 0

Od 27. do 29. marta u Portorožu se održava jedan od najznačajnijih logističkih događaja – XI Međunarodni logistički kongres u organizaciji Slovenačke Logističke Asocijacije.

Ovogodišnja tema trodnevnog kongresa je „Lanac snabdevanja u nauci i praksi 2024“.

Kongres je svečano otvorio predsednik slovenačke Logističke Asocijacije Igor Žula, koji je pozdravio sve prisutne i napomenuo važnost regionalne prisutnosti i njen uticaj na efikasnost lanaca snabdevanja.

Nakon pozdravljanja prisutnih od strane Ministra ekonomije, sporta i turizma, Matjaža Hana, Slovenačka Logistička Asocijacija je po 18. put dodelila titulu Logističar (Logista) godine. 

Ovogodišnji laureat je Melita Rozman Dacar iz kompanije SŽ - Tovorni promet, d.o.o. 

Tokom prvog dana Kongresa analiziran je uticaj startapa na budućnost lanaca snabdevanja i ključni trendovi u logistici.

Učesnici su se upoznali sa primerima dobre prakse saradnje kompanija Nestlé i PepsiCo, Cargill i Skretting u Norveškoj, CargoX i Usynchro, kao i sa primenom veštačke inteligencije u logistici u slučaju odlaganja kontejnera radi povećanja produktivnosti i optimizacije poslovnih procesa i povećanja iskorišćenja kapaciteta za teret (sinergije AI i TMS).

Ove godine, program kongresa čini 5 tematskih plenuma, podržanih sa preko 20 različitih primera dobre prakse iz industrije: budućnost logistike; sveobuhvatne logističke usluge i upotreba veštačke inteligencije; razvoj logistike u regionu; uvođenje MES sistema u proizvodne kompanije i njegov uticaj na smanjenje logističkih troškova; automatizacija, robotizacija i digitalizacija u transportu, logistici i proizvodnji.

Tokom decenije postojanja, Kongres je postao važno mesto susreta logističkih stručnjaka i korisnika rešenja, na kojem se razmenjuju znanje, ideje i stvaraju nove poslovne prilike što ga čini najvećom platformom za umrežavanje i razmenu dobre prakse u regionu.

Kompletan izveštaj sa 11. Međunarodnog logističkog kongresa pročitajte u aprilskom izdanju časopisa Industrija.



 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti