Osiguranja će u budućnosti moći da prate i kako se automobili voze

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

CarSync je inovativna softverska platforma zasnovana na klaud tehnologijama za povezivanje, deljenje i bolje korišćenje automobila.

U osnovi je namenjena za kar šering, biznis koji još ne postoji u Srbiji.

Cilj niške firme CarSync, čije tržište za ovaj deo projekta je Amerika, jeste da bude deo tekuće revolucije mobilnosti.

Paralelno sa pomenutim, CarSync razvija i dodatni servis koji predstavlja deo osnovnog. U pitanju je platforma za povezivanje sa "pametnim" automobilima, čiji princip je takav da pruža relevantne informacije o automobilima koji su povezani na mrežu.

Ovakva klaud platforma suštinski je namenjena praćenju različitih parametara vozila. Bilo koji pojedinac ili kompanija koji budu posedovali modernija vozila, moći će da dobiju precizne informacije o njihovom stanju.

Te informacije mogu da se odnose na tačan VIN (Vehicle Identification Number), iskorišćenost vozila pa čak i "driver behaviour", odnosno, način vožnje.

- Ovakva tehnologija u Americi je vrlo tražena. Poslednjih godina primećujemo nove kompanije koje se bave osiguranjima a koje svoje usluge naplaćuju po voženom kilometru, tzv. "pay per mile".

Mislimo da je ovakva tehnologija primenjiva svuda u svetu i očekujemo da će i srpsko, odnosno, istočnoevropsko tržište auto osiguranja početi da prati ovakve trendove. – kaže Nenad Mihajlović, CEO kompanije Carsync.

Osim osiguravajućim kućama, platforma bi u budućnosti mogla da postane zanimljiva i bilo kojoj drugoj kompaniji koja poseduje sopstveni "pametni" vozni park i kojoj su potrebne tačne i standardizovane informacije o stanju automobila.
Firma CarSync deo je niškog naučno-tehnološkog parka i dobitnik mini–granta Fonda za inovacionu delatnost Republike Srbije.

Trenutno je u procesu pregovora sa više američkih kompanija kojima bi mogla da bude "tech partner".

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti