Obuke o korišćenju Microsoft platformi za nastavnike i profesore olakšaće početak nove školske godine

Komentari: 0

Kompanija Microsoft Srbija će, kako bi obezbedila što lakši početak nove školske godine, podržati organizaciju besplatnih obuka za korišćenje Office 365 platforme za onlajn nastavu predavačima u osnovnim, srednjim školama, kao i u sistemu visokoškolskog obrazovanja.

Tokom niza video konferencija koje će se održati krajem avgusta i početkom septembra 2020. godine, nastavni kadar biće upoznat sa mogućnostima koje pruža ta platforma za unapređenje edukacije đaka, učenika i studenata.

Onlajn obuke trajaće 10 dana.

Sve zainteresovane obrazovne institucije koje već koriste ili planiraju da u narednom periodu počnu da koriste Office 365 platformu, pozivaju se da, na nivou institucije, popune prijavu na linku https://www.e-nastava.rs/

Rok za prijavu zainteresovanih osnovnih i srednjih škola je 12. avgust 2020., ili do popune kapaciteta, dok je za visokoškolske ustanove to 21. avgust 2020.

Alati za održavanje nastave na daljinu u okviru Microsoft Office 365 paketa već su dostupni svim zainteresovanim obrazovnim institucijama bez nadoknade.

Obrazovne ustanove dobijaju mogućnost za sprovođenje nastave na daljinu, kao i prebacivanje svih obrazovnih procesa u virtuelno okruženje.

Paket sadrži Teams alat za saradnju prilagođen nastavi na daljinu, OneDrive i SharePoint za organizaciju i deljenje dokumenata zaposlenih i institucije, onlajn Word, Excel, PowerPoint i mnoge druge aplikacije. 

Veb strana https://www.e-nastava.rs/ sa uputstvima za korišćenje svih navedenih aplikacija postavljena je u saradnji sa Informatikom kao srpskim partnerom kompanije Microsoft. 

Na njoj je moguće saznati na koji način se organizuje rad uz pomoć Office 365 paketa, kako se aplikacije koriste, kao i da pogledaju video zapise iskustava nastavnika koji su već imali priliku da koriste sve opcije koje paket pruža.

Za roditelje i staratelje, kao i za zaposlene u institucijama visokog obrazovanja otvorena je posebna strana sa za njih relevantnim informacijama. 

O Microsoftu

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) omogućava digitalnu transformaciju u doba inteligentnog oblaka i granica inteligentnih tehnologija.

Misija kompanije je da osnaži svaku osobu i svaku organizaciju na planeti da postigne više.

Za više informacija možete kontaktirati :

• Account Directora za odnose sa javnošću agencije Represent Communications koja pruža usluge za Microsoft CEE Multi-Country: Ana Roland, v-anarol@microsoft.com

• Microsoft kontakt: Tanja Tatomirović, Microsoft, CEE Multi-Country, Direktor komunikacija, ceemcpress@microsoft.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti