OBRADA ČELIKA - I TO EFIKASNO

Komentari: 0

Obrada čelika je mesto gde se mnogi alati redovno nađu u opasnosti da odgrizu više nego što mogu da žvaću – u pravom smislu te reči.

Ali to ne mora biti slučaj.

Sa ažuriranom verzijom isprobane i testirane serije EcoCut, CERATIZIT sada isporučuje rešenja visokih performansi za univerzalno struganje i bušenje ISO-P čelika.

Lista ISO-P čelika je duga i njihova raznolikost zahteva širok spektar rešenja za alate visokih performansi.

Jer, kada na mašinu za struganje stignu niskougljenični, duktilni i visokolegirani čelici brojnih različitih tvrdoća, jedno rešenje više nije pogodno svaki put.

Zbog toga su stručnjaci za struganje u CERATIZIT-u repozicionirali svoje tipove indeksnih pločica i naoštrili ih da zadovolje zahteve ISO-P materijala.

Klasični EcoCut je takođe ažuriran za obradu zahtevnih čelika.

SVESTRANI REZNI ALAT BRINE SE ZA MNOGE APLIKACIJE

Bilo da se radi o bušenju stacionarnim ili roti rajuć im alatom, ili okretanju čeonih, unutrašnjih ili spoljašnjih profila - EcoCut je švajcarski nož među alatima za sečenje i prvi izbor za širok spektar primena.

Pored EcoCut Mini i EcoCut Profi leMaster, EcoCut Classic alati su multi talentovani modeli u seriji.

Prečnici između 8 i 32 mm mogu se mašinski obrađivati sa njihovim indeksnim umetcima, dok se vreme podešavanja smanjuje, a nivo produktivnosti istovremeno raste.

VEĆA UČINKOVITOST ILI DUŽI VEK TRAJANJA ALATA? MOŽETE IMATI OBOJE!

Alati EcoCut odavno su klasik u CERATIZIT asortimanu. "Ali to ne znači da počivamo na lovorikama sa dobrim karakteristikama ove serije.

Naprotiv - dodatni -P sa sobom donosi ažuriranje za obradu ISO-P čelika", objašnjava Paul Höckberg, menadžer proizvoda za rezne alate u CERATIZIT-u.

"S ovim korisnik može ili povećati svoje podatke o sečenju ili se držati svojih proverenih parametara i imati koristi zbog dužeg veka trajanja alata!"

Opsežni testiranja pokazali su da novi EcoCut-P postiže 15% veću učinkovitost od prethodnih modela.

SNAGA ZMAJA OSTVARENA U ČELIKU

“Ako želite opti malne rezultate obrade čelika, potrebna vam je i optimizovana presvlaka.

Zato smo razvili našu specijalnu DRAGONSKIN presvlaku za ISO-P materijale, koja je projektovana da produži životni vek alata i smanji vreme obrade – zahvaljujući optimizovanoj strukturi sloja “, objašnjava Stefan Karl, menadžer proizvoda za alate za sečenje u CERATIZIT-u.

Mehanički naknadni tretman izaziva jedinstveno stanje zaostalog naprezanja na površini sloja, što zauzvrat povećava sigurnost procesa.

DRAGONSKIN klasa CTCP425-P sa naprednom AL2O3-TiN CVD presvlakom je posebno impresivna kada su potrebni neprekidni rezovi.

Pruža odličnu otpornost na habanje čak i pri povećanim brzinama sečenja.

A kada je u pitanju opšta obrada čelika sa prekidnim sečenjem, AL2O3-TiN CVD DRAGONSKIN razred CTCP435-P pruža savršeno rešenje.

“Kad god postoje loši uslovi obrade i, u svim primenama gde je potreban visok stepen žilavosti , CTCP435-P dolazi do izražaja sa svojim stabilnim procesima“, objašnjava Stefan Karl.

UPOZORENJE PRE NEGO ŠTO DOĐE DO ISTROŠENOSTI

Još jedna prednost za korisnike EcoCut-P je novi sloj indikatora na pločicama koji se može indeksirati .

Omogućava korisniku da vidi stepen istrošenosti i ukazuje kada je vreme da ga zameni – jer ako se habanje otkrije prekasno, kvalitet obrade može već biti ozbiljno narušen.

"Ne vredi razmišljati o tome. Ako je mašina uprkos tome dovedena do krajnjih granica i rezna pločica se tada potroši, u najgorem slučaju radni predmet će već biti oštećen - sa značajnim finansijskim posledicama.

Sada je potreban samo jedan pogled na specijalno presvlaku Dragoskin i stabilni, besprekorni procesi su zagarantovani“, oduševljen je Paul Höckberg.

CENA OSTAJE ISTA, ALI UČINAK RASTE

Svi koji su zabrinuti da će poboljšane performanse ili duži radni vek imati visoku cenu, mogu biti sigurni, kao što objašnjava Paul Höckberg:

“Nove EcoCut-P rezne pločice daju do 15% veće performanse u ISO-P čelicima, a ipak zadržali cene kao i njihovi prethodnici.

To znači da naši kupci uživaju u više performansi i sloju indikatora za bolje otkrivanje habanja bez dodatnih troškova!"

Nove ISO-P EcoCut rezne plošice za sečenje biće dostupne i na zalihama u našem skladišču.

Više informacija možete pronać i na Drilling & turning with EcoCut | CERATIZIT | WNT | KOMET

CERATIZIT Deutschland GmbH
Marketing \ Communications
Daimlerstraße 70 \ 87437 Kempten \ Germany
T. +49 831 57010-3405
F. +49 831 57010-3649
E. Norbert.Stattler@ceratizit.com
www.ceratizit.com \ www.cuttingtools.ceratizit.com
Gregor Fink
Country Manager \ Cutting Tools \ Adria Area
Tel: +386 3 888-8290
Fax: +49 831 57010-3709
Mob: +386 41 753-782
E-mail: gregor.fink@ceratizit.com
www.ceratizit.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti