OBO rešenja za tunele

Komentari: 0

Svake godine evropski tuneli su na proveri kada počne sezona odmora. Mnogo nesreća i požara je dovelo do ponovnog razmišljanja i modernizacije većine sistema. Danas su zahtevi - čak i za električnu infrastrukturu - izuzetno visoki. OBO čini prolaz sigurnijim.

Rešenja su uglavnom nevidljiva, ali pružaju osećaj sigurnosti.

• Stvaranje pasivne sigurnosti

• Održavanje funkcionalnosti u slučaju greške

• Održavanje pouzdanog napajanja energijom i prenosa podataka

• Ispunjavanje svih protivpožarnih zahteva

Pregled OBO Sistema

• Vođenje kablova - praktično i lako za montiranje bilo pojedinačno bilo grupno vođenje kablova

• Spajanje i distribucija – za sigurno povezivanje električnih kablova sa maksimalnom IP zaštitom 

• Zaštita od prenapona – za zaštitu kontrolnih i napojnih centara od delimičnih struja atmosferskih pražnjenja

• Izolacija protivpožarnih prodora - testirani protivpožarni sistemi koji sprečavaju širenje vatre, dima i toplote

S obzirom na zajedničko planiranje i projektovanje različitih sistema za tunele, iskustvo je pokazalo da svaki projekat ima sopstvene uslove i zahteve za tehničkim opremanjem.

U OBO-u možete dobiti prave savete o odgovarajućim materijalima koji neće ugrožavati životnu sredinu, o odgovarajućoj površinskoj zaštiti materijala koji bi trebalo da izdrži uslove u tunelu koji su pogodni za brzi nastanak korozije, o kontrolnoj tehnologiji i bezbednosti itd.

Ovo je moguće zahvaljujući savršeno opremljenom ispitnom centru u kome se ne testiraju samo naši standardni proizvodi već i proizvodi specifični za određene projekte.

Normalan rad bez problema je na vrhu liste prioriteta operatora sistema u tunelu. Da bi se ovo omogućilo sve komponente koje se koriste treba da budu od materijala koji moraju ispunjavati stroge zahteve.

OBO proizvodi koji se koriste u tunelima su otporni na veliku vlažnost i pritisak. Vreme montiranja može biti odlučujuće pri izboru opreme koja će se ugrađivati u tunel. OBO je postavio nove standarde u ovoj oblasti.

Vreme instalacije se drastično smanjuje brzim spajanjem nosača kablova. OBO GR-Magic i RKSMagic brzomontirajući sistemi su idealno rešenje. Oni minimizuju vreme i znatno doprinose završavanju projekta u predviđenom roku.

Kad god se desi nešto nepredviđeno u tunelu: bezbednost ljudi u tunelu je prioritet. Na primer, ako izbije požar, sistemi za osvetljenje u slučaju opasnosti, sistemi za odimljavanje, kao i sistemi za monitoring moraju da rade besprekorno. OBO može značajno da doprinese ličnoj bezbednosti i suzbijanju požara.

OBO sistemi za održavanje funkcionalnosti su testirani i odobreni po standardu DIN 4102-12. Sistem nosača kablova je specijalno razvijen za održavanje funkcionalnosti u klasama E30 i E90.

Tunelske konstrukcije imaju gustu mrežu energetskih i signalnih kablova koji prolaze kroz zidove i plafone. Ova konstrukciona ograničenja moraju posebno biti zaštićena u uslovima požara kako bi se sprečilo širenje vatre, dima i temperature kroz otvore u zidovima. OBO izolacioni sistemi vam ovo garantuju.

OBO BETTERMANN d.o.o.
22300 Stara Pazova,
Evropska 2, Srbija
Tel: +381 (0) 22 21 50 346
E-mail: info@obo.rs
www.obo-bettermann.com



0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti