OBEZBEDITE ENERGIJU ZA VAŠU BUDUĆNOST!

Komentari: 0

Svedoci smo vremena gde je globalno zagrevanje jedno od najvažnijih svetskih pitanja, a solarna energija nepresušan izvor energije sa dugoročnim potencijalom za proizvodnju električne energije. Čista, obnovljiva, sa minimalnim štetnim uticajem na životnu sredinu.

Ovakav vid snabdevanja električnom energijom je ekološki prihvatljiv i ima istaknutu ulogu u postizanju energetskih rešenja održivog razvoja.

Već više od deceniju elektro industrija i oblast izgradnje i projektovanja fotonaponskih elektrana je u velikom jeku.

Fotonaponske elektrane u Srbiji beleže tendenciju rasta, uz praćenje progresa na svetskom nivou u eksploataciji obnovljivih izvora energije.

Za kompleksan projekat projektovanja i izgradnje neophodno je posvetiti pažnju i stručnost svakoj fazi, kako bi rezultiralo najvišim nivoom kvaliteta, ali i isplativosti.

Stručan tim inženjera projekat započinje planiranjem koje podrazumeva obilazak lokacije, utvrđivanje potreba klijenata i ispitivanjem svih bitnih faktora.

Samo projektovanje i izgradnja su procesi koji pored detaljnog planiranja, nacrta i stručnih izvođača na terenu, obuhvata i prikupljanje dozvola koje su neophodne za izvršenje.

ENERGIZE doo je najiskusnija kompanija u oblasti inženjeringa, dizajna i implementacije fotonaponskih elektrana za sopstvenu potrošnju na tržištu Srbije.

Za 10 godina postojanja na tržištu možemo sa ponosom predstaviti veliki broj instaliranih fotonaponskih elektrana za veliki broj klijenata.

Retrospektiva i uspeh svega što smo postigli za 10 godina najviše se ogleda u broju zadovoljnih klijenata, profesionalne saradnje, kao i eksponencijalni rast sa brojem instalisanih elektrana koji smo postigli prethodne godine.

Upravo to za naš tim je veliki podstrek i kao zajednički cilj je težnja da svaka naredna godina bude još kvalitetnija i uspešnija.

Kada se osvrnemo 10 godina unazad…

Energize doo je ukupno instalirala 48 fotonaponskih postrojenja na krovovima objekata.

Do 2022. godine uspešno je instalirano 19 elektrana, dok smo znatan skok ostvarili u 2022. u kojoj je za samo jednu godinu instalirano 28 postrojenja, a u novoj 2023. jedna elektrana je završena, dok su ostali projekti u toku.

Ukupno je ugrađeno skoro 40000 panela renomiranih svetskih proizvođača i preko 235 invertora nazivne snage 50 kW!

Veliki broj izazovnih i kompleksnih projekata je iza nas, ali uvek uz podršku stručnog inženjering tima, kvalitetne komunikacije sa klijentima, svaki projekat je završen uspešno, sa potpunim zadovoljstvom svih klijenata sa kojima smo sarađivali i postavljenim standardima u ovoj oblasti.

Vrlo spremno dočekujemo 2023. godinu, u koju smo ušli sa 15 novih projekata, i verujemo da će svaki novi izazov dovesti do još većeg broja zadovoljnih klijenata, kao i uspešnih i prvi put viđenih projekata.

Značajni projekti su se realizovali 2022. godine, a među najznačajnim možemo izdvojiti projekte BIO ENERGY 1 i BIO ENERGY 2 i 6 fotonaponskih postrojenja za METALAC AD.

Specifičnosti ovih postrojenja su, osim značajnih instaliranih snaga, odlično primenjen projektni menadžement koji se ogledao u brzini izvođenja radova uz konačno poštovanje zadatih rokova, u predviđanju i eliminaciji rizika i odličnom kvalitetu izvedenih radova

BIO ENERGY 1 I 2

Izvođenje jednog savremenog i društveno odgovornog projekta, uz poštovanje propisa i sigurnosnih protokola, rezultirao je instalisanom fotonaponskom elektranom za sopstvenu potrošnju na objektima kompanije.

Ovaj projekat rađen je u dva faze koje su trajale dva i po meseca, a instalisana snaga iznosila je za Bio Energy 1 čak 1657.80 kWp, a Bio Energy 2 1144.80 kWp!

Projekti BIO ENERGY 1 i BIO ENERGY 2 su značajni i po tome što su najdalje odmakli u postupku priključenja na distributivni sistem električne energije (DSEE) i sticanju statusa kupac-proizvođač (prosumer).

Naš inženjerski tim predvodi i sve ostale klijente u postupku priključenja na DSEE.

METALAC AD

Naša najveća elektrana na krovu sa najvećim brojem panela i invertora do sada!

Fotonaponski paneli su montirani na svim objektima pogona Metalac a.d., a instalisana snaga za svaku fazu iznosi Metalac 1 1244.88 kWp, Metalac 2 393.12 kWp, Metalac 3 138.32 kWp, Metalac 4 458.64 kWp, Metalac 5 393.12 kWp i Metalac Bojleri 262.08 kWp!

Kompletna investicija za METALAC AD tehnički se sastoji od 6 zasebnih fotonaponskih elektrana koja je u roku od 90 dana završena i sadrži rekordni broj od 44 invertora snage i 6352 panela.

Specifičnost projekta ogleda se u tome što je sa tehničkog aspekta postavljen izazov da se na pravi način uvežu elektrane na prsten koji čini 5 trafostanica koje napajuju objekte kompanije METALAC AD.

U sistemu solarne elektrane INVERTOR predstavlja ’’mozak’’ operacije iz razloga što se sve konverzije iz AC (naizmenične struje) u DC (jednosmernu struju) dešavaju u samom invertoru.

Jako je bitna podrška same kompanije kao izvođača što je jedan od glavnih razloga što kompanije Energize doo sarađuje sa kompanijom SIEMENS KACO, a svu podršku prenosimo i našim klijentima.

Korišćeni invertori SIEMENS KACO su najbolji proizvodi ove vrste na tržištu.

Njih krasi velika pouzdanosti i odlične tehničke karakteristike koje su od velikog značaja za priključak na elektroenergetsku instalaciju objekta. Invertori su opremljeni integrisanim funkcijama kao što su sistemska zaštita, GRID STANDARD, kao i jednostavna i laka instalacija, podešavanje i parametrizacija.

FOTONAPONSKI PANELI jedan su od neizostavnih i osnovnih delova svakog solarnog sistema.

Ugrađeni fotonaponski paneli koje naša kompanija koristi, proizvođača iz Nemačke LONGI i iz Španije EXIOM, proizvedeni su prema najnovijim standardima u ovoj oblasti.

Eksploataciju panela odlikuje potpuno odsustvo zagađenja životne sredine zbog toga što nema nikakve emisije polutanata.

Kvalitet, stručan i posvećen tim u svakom delu procesa ključni su faktori u Vašoj odluci da obezbedite energiju za Vašu budućnost!

Energize d.o.o
011 4055 264
069 4055 502
prodaja@energize.rs
www.energize.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti