Nürnberg Messe – odskočna daska na svetska tržišta

Komentari: 0
Fotografija od: Nürnberg Messe

U prošlom broju časopisa Industrije predstavili smo sajmove, koje Nirnberški sajam organizuje u prvoj polovini 2018. godine: EUROGUSS, PERIMETER PROTECTION, IWA OutdoorClassics, ENFORCE TAC, U.T.SEC Unmanned Technologies & Security, FENSTERBAU FRONTALE, HOLZ-HANDWERK i MT-CONNECT.

Drugu polovinu 2018. godine otvara GaLaBau, najvažniji evropski stručni sajam za pejzažnu arhitekturu, hortikulturu kao i planiranje, izgradnju i održavanje urbanih zelenih površina i otvorenih prostora, što uključuje i sportska igrališta i igrališta za golf. Na jednoj strani industrija predstavlja građevinske mašine i opremu kako za izgradnju tako i za održavanje, a na drugoj strani biljke i sadnice, urbani nameštaj i dizajn te opremu za igrališta i rekreativne površine. Sajam prati demonstracija građevinske mehanizacije na otvorenom izložbenom prostoru.

FachPack će u naredne dve godine, 2018. i 2019, ponovo biti jedan od najvažnijih međunarodnih sajmova za pakovanje u svetu, i jedini predstavlja čitav lanac vrednosti na području ambalaže – od projektovanja i planiranja, materijala i mašina za izradu i štampu ambalaže do logistike. Kupci dolaze iz različitih delatnosti: iz štampe, proizvodnje papira i kartona, proizvodnje hrane i pića, proizvodnje kozmetike i farmaceutskih proizvoda, automobilske i elektro industrije i slično. 

it-sa je najveći evropski sajam IT sigurnosti i jedan od najvažnijih svetskih događaja na tom području. Bez obzira da li se radi o računarstvu u oblaku, mobilnoj bezbednosti ili bezbednosti interneta, zaštiti podataka ili sigurnosti mreža, izložba predstavlja jedinstvenu platformu za zaposlene na području sigurnosti IT-a, programere i dobavljače proizvoda i usluga za IT sigurnost. Sajam prati kongres.

Nirnberški sajam vodeći je svetski organizator stručnih sajmova i kongresa za sisteme klimatizacije, hlađenja i ventilacije, kao i sistema toplotnih pumpi. Središnji događaj je međunarodni stručni sajam Chillventa, koji se održava u oktobru svake parne godine, a koji je, takođe, propraćen kongresom.

U novembru svake neparne godine održava se simpozijum European Heat Pump Summit, koji je isključivo fokusiran na temu toplotnih pumpi. Chillventa s razlogom se smatra najvažnijim svetskim poslovnim stecištem ove struke. Najveći deo izložbenog programa obuhvata komponente i sisteme za proizvodnju uređaja za hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju, kao i toplotnih pumpi.

Izlagači će predstaviti svoje novitete u oblasti kompresora, izmenjivača toplote, ventilatora, izolacija, merne i kontrolne tehnike, kao i usluga u vezi s navedenom delatnošću. 

U godinama, kad se održava BrauBeviale, ovo predstavlja najveći međunarodni stručni sajam za industriju pića na svetu. Na sajmu se predstavlja najnovija oprema za proizvodnju i punjenje pića, logistička rešenja, zatim najkvalitetnije sirovine za proizvodnju pića, kao i osvežavajuće marketinške ideje. U poslednjim godinama svedoci smo razvoja malih pivara, pa je zbog toga sve veći deo izložbenog programa namenjen upravo njima. 

Za kraj samo još najava nekih sajmova u 2019. godini. European Coatings Show je najveći svetski međunarodni stručni (bienalni) sajam za industriju premaza i boja, sredstava za zaptivanje, lepka, građevinskih hemikalija i sirovina.

POWTECH je najvažniji i najveći svetski stručni sajam procesnih tehnika, kao što su drobljenje, filtriranje, mešanje, iskopavanje, doziranje i granuliranje. Svakih 18 meseci kompanije iz celog sveta predstavljaju sopstvene novitete u oblastima nanotehnologije, analize čestica i mehaničkih procesnih tehnika.

Da napomenemo još jednom: u programu su samo stručni sajmovi (B2B), a po sadržaju uglavnom tehnički, koji – za razliku od sajmova široke potrošnje - beleže stalnu rast, pa je stoga Nirnberški sajam odlična odskočna daska na svetska tržišta i za srpske i crnogorske kompanije.

Za sve informacije i potporu, bilo za izlaganje, bilo za posetu, možete se obratiti zvaničnom predstavniku Nirnberškog sajma za Srbiju i Crnu goru, to je Svet sejmov d.o.o. (andrej.prpic@sejem.si, tel: +386 1 513 1480).

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti