Novi trendovi u industriji abraziva: 3M Cubitron 3 postavlja standarde za efikasnu i održivu proizvodnju

Komentari: 0

Istraživanja pokazuju da novi trendovi u industriji zahtevaju od proizvođača abraziva da odgovore na izazove kao što su:

- Manjak kvalifikovane radne snage, što vodi ka višim troškovima rada i prekvalifikacijama

- Rizično radno okruženje i opasnost od razvoja respiratornih oboljenja, izloženost vibracijama i visokim nivoima buke

- Sve veća automatizacija procesa

- Indirektni troškovi i troškovi proizvodnje koji povećavaju pritisak za unapređenjem produktivnosti

- Smanjenje otpada i sve veći fokus na očuvanje životne sredine.

Glavni pokretač koji stoji iza razvoja novih abrazivnih tehnologija tokom poslednjih godina jeste unapređenje produktivnosti abrazivnih procesa.

Kontinuirano se radi na povećanju brzine obrade materijala i što konzistentnijim rezultatima.

3M prati rastuće potrebe tržišta kada su u pitanju produktivnost proizvoda, bezbednost radnika i održivost, i u skladu sa njima, razvio je tehnologije abrazivnih diskova zahvaljujući kojima oni sada rade još brže i traju još duže u odnosu na abrazive sa najboljim performansama.

Iz tog razloga, kreirana je nova linija proizvoda koja koristi revolucionarna dostignuća u precizno oblikovanom zrnu kako bi pružila životni vek i brzinu rezanja koji su čak tri puta bolji nego ikada pre.

Njihovi rezultati su toliko bolji u poređenju sa postojećim Cubitron II abrazivima, da je izdvojena nova generacija proizvoda nazvana 3M Cubitron 3 abrazivi.

CUBITRON II je plasiran 2012. godine i predstavljao je prvi asortiman abraziva sa tehnologijom 3M precizno oblikovanog zrna.

Ova inovacija omogućila je hladniju i bržu obradu i pružanje izuzetno dugog radnog veka pri bilo kom pritisku.

CUBITRON 3 značajno podiže standarde rezanja i radnog veka proizvoda u teškim aplikacijama.

Rezultat je rekreiranja precizno oblikovanog keramičkog trouglastog zrna primenom novina i otkrića u tehnologiji molekularnog vezivanja.

U GM Inženjeringu, ova nova generacija abraziva dostupna je u vidu fiber diskova i brusno reznih ploča.

3M Cubitron 3 fiber disk garantuje i do 60% bržu neprekidnu stopu sečenja i više otklonjenog materijala u odnosu na Cubitron II diskove.

Čvrsta fiber podloga i jaka veza obezbeđuju izdržljivost i otpornost na kidanje za teške primene brušenja, kao što su brušenje srednjeg do visokog pritiska, uklanjanje zavara i obaranje ivica - uključujući I automatizovane procese.

U svakoj od aplikacija proizvod brusi sa više slobode i sa manje nakupljanja toplote, što štedi vreme, opterećenje za korisnika i smanjuje potrebu za ponavljanjem koraka.

Održava super oštra brusna zrna koja bruse izuzetno brzo tokom celog veka trajanja fiber diska u širokom spektru pritisaka. Dizajniran je da obradi veće površine po disku uz manje otpada, manji broj zamena i zastoja.

Cubitron 3 rezne ploče uklanjaju i do 3x više materijala u odnosu na Cubitron II i seku čak 10% brže.

Dizajnirane su da traju i do 2x duže u odnosu na proizvode vodećih konkurenata na tržištu.

Jasno je da novi trendovi u industriji abraziva postavljaju sve veće izazove pred proizvođače, uključujući manjak kvalifikovane radne snage, bezbednosne rizike, automatizaciju i pritisak za kontinuiranim unapređenjem produktivnosti.

3M je prepoznao ove potrebe i odgovorio razvojem inovativnih tehnologija u svojoj novoj liniji proizvoda Cubitron 3.

Fiber diskovi i rezne ploče iz ove serije omogućavaju brže i efikasnije operacije uz smanjenje otpada i manje potrebe za zamenom alata.

Ova rešenja pomažu industriji da se nosi sa sve većim zahtevima kada su u pitanju produktivnost, sigurnost radnika i održivost, čineći ih ključnim alatima za buduće izazove u industriji abraziva.

www.gminzenjering.co.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti