NOVI PARKER NX8XHM MOTORI ZA NISKONAPONSKE MOBILNE POGONE

Komentari: 0

Parker Hannifin, globalni predvodnik na području tehnologija kontrole kretanja, predstavlja nove niskonaponske motore male snage, namenjene pogonu elektro-hidrauličkih pumpi sa SAE A priključkom ili pokretanju pomoćnih funkcija na vozilu

NX8 su AC motori sa stalnim magnetom i idealni su izbor za pogon pumpi direktnim priključivanjem, bez ikakvih montažnih adaptera i međukomponenti .

Ovo cenovno povoljno rešenje je napravljeno za on i off road vozila sa baterijama od 24 do 96 VDC i može se smatrati prvim korakom na putu ka punoj elektrifikaciji ovakvih vozila.

Obzirom da se radi o motorima visoke specifične snage i efikasnosti , motori imaju prirodno konvekcijsko hlađenje i praćenje temperature preko PT1000 temperaturnog senzora. Motor je sposoban da radi i potpuno uronjen u ulje što može da značajno doprinosi radnim performansama pumpe i omogućuje skoro bešumno funkcionisanje.

Uz IP67 zaštitu i membranski odušak koji minimizira internu kondenzaciju, pred sobom imamo zaista robustno rešenje za skoro sve mobilne primene.

Povratnu spregu omogućava SinCos encoder koji se lako uparuje sa postojećim Parker Global Vehicle Inverter (GVI) pogonom.

NX8 je idealno rešenje za elektrifikaciju raznih vozila, od malih rovokopača pa do propelera čamaca, ali i elektrifikaciju hidrauličkih upravljačkih sistema i raznih pomoćnih pogona na većim vozilima. 

Izvor: Parker Hannifin Sales CEE s.r.o., Češka Republika
- Podružnica Novo mesto,
tel.: +386 (0)7 337 66 50,
e-mail: parker.slovenia@parker.com,
vebsajt: www.parker.com,
Dušan Radaković

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti