Novi FANUC ROBOSHOT pomaže injekcionom brizganju da preuzme kontrolu

Komentari: 0

Objavljivanjem serije mašina za injekciono brizganje FANUC ROBOSHOT ALPHA-SiB, FANUC gradi svoju snažnu tržišnu poziciju u evropskoj industriji plastike. Brojna poboljšanja kontrole, softvera i performansi mašine pružaju kupcima nebrojene prednosti, a istovremeno održavaju FANUC-ove etose visokih performansi, visoke održivosti i jednostavnosti upotrebe zahvaljujući svom potpuno električnom dizajnu.

I OEM prodavnice kalupa i ugovoreni kalupi koji opslužuju sektore poput medicinskog, automobilskog, električnog, optičkog i ambalažnog - nabrojaćemo samo neke - svi će imati koristi od ove napredne nove mašine.

"U ALPHA-SiB imamo novu platformu za brizganje ROBOSHOT koja donosi velike prednosti u oblasti funkcionalnosti i performansama, istovremeno uspostavljajući FANUC-ov kamen temeljac za potpuno električni, energetski efikasan rad, čija potražnja i dalje raste", objašnjava Andrew Armstrong, šef prodaje - ROBOSHOT Europe.

"Zajednička FANUC platforma za kontrolu kretanja je još jedan faktor koji ROBOSHOT ALPHA-SiB daje jedinstvenu tržišnu poziciju, koja se naravno proteže na potencijalnu neometanu integraciju plug-and-play FANUC robota. Tada imamo nesumnjivo naš USP broj jedan: pouzdanost. Pojednostavljeno, ROBOSHOT vlasnički trošak je poten− cijalno najniži na tržištu. Naši kupci imaju značajne koristi od niskih troškova potrošnje, zajedno sa vodećom energetskom efikasnošću na tržištu."

VELIKI EKRAN VISOKE REZOLUCIJE

Centralno za poboljšanja u FANUC ROBOSHOT ALPHA-SiB je novi korisnički interfejs FANUC PANEL iH Pro visokih performansi, koji poseduje veliki ekran od 21,5 inča sa punom HD rezolucijom, poboljšavajući tako prethodno dostupnu rezoluciju za faktor 2,6.

Podržan dodatnim tasterima za veću funkcionalnost, novi HMI omogućava brže podešavanje, poboljšani pregled podataka i poboljšanu grafiku. Štaviše, sa svojim operativnim sistemom zasnovanim na Windovs 10 IoT, PANEL iH Pro olakšava prikupljanje podataka, posebno zahvaljujući multi-USB povezivanju za memorijske kartice (USB 3.0), kameru, 2D čitač kodova, RFID uređaje i još mnogo toga.

Nova kontrola nudi fleksibilan raspored ekrana, uključujući mogućnost prikaza podeljenog ekrana koji kupcima pruža dvostruku funkcionalnost. Kao rezultat toga, ROBOSHOT ALPA−SiB operatori mogu − na primer − da pregledaju stranice sa podešavanjima mašine istovremeno komunicirajući sa perifernim uređajima, poput robota ili uređaja za kontrolu temperature.

Priručnik mašine takođe se može pojaviti na ekranu, pomažući korisnicima ako im je potrebna podrška u određenoj funkciji podešavanja ili operaciji.

FANUC-ov PANEL iH Pro obezbeđuje intuitivan rad preko prevlačenja ili multi-touch komandi sličnih pametnom telefonu. Važno je napomenuti da je kapacitet HMI-a sada veći u odnosu na skladištenje podataka, istoriju monitora procesa, istoriju alarma i dnevnik rada mašine.

Korisnici stoga mogu prikupiti više informacija, pomažući prodavnicama kalupa da svojim kupcima pruže zahteve za podacima poput validacije ili možda prilikom ispitivanja uslova procesa, problema ili trendova.

PROŠIRENA AI FUNKCIONALNOST

Povećana funkcionalnost softvera glavna je karakteristika novog FANUC ROBOSHOT ALPHA-SiB. Na primer, sada su standardnom softverskom paketu ROBOSHOT dodane funkcije koje uključuju sekvencu automatskog isključivanja, funkciju vraćanja pre usisavanja, automatsku promenu parametara pokretanja, funkciju upravljanja operaterom (opcija sa RFID pristupom) i procenu karaktera smole (kada je LINKi2 instaliran).

Opcionalni alat za upravljanje proizvodnjom i kvalitetnim informacijama FANUC LINKi2 sada podržava veb pregledače na PC i tablet uređajima. LINKi2 takođe može da se pokreće na ekranu ROBOSHOT, dok su zahvaljujući ugrađenim komunikacionim mogućnostima OPC-UA dostupni interfejsi za EUROMAP 77 i 63 koji omogućavaju razmenu podataka sa ERP ili MES sistemima.

Još jedno softversko poboljšanje postavljeno u korist kupaca je preventivno održavanje putem mašinskog učenja (proširena AI funkcionalnost).

ROBOSHOT ALPHA-SiB može da proceni nivo habanja kliznog ventila unutar vijka na osnovu ponašanja prstena za proveru. Ovde AI nadgledanje protoka otkriva promene talasnog oblika u odnosu na količinu habanja, upozoravajući kupce na predstojeći problem pre nego što utiče na proces.

Prisustvo habanja može produžiti vreme reakcije i uticati na doslednost procesa, tako da je ova karakteristika izuzetno ko− risna za korisnike ROBOSHOT-a.

BRŽE STOPE UBRIZGAVANJA

Kao podrška bržem vremenu odziva, koje pruža PANEL iH Pro HMI, značajna poboljšanja performansi mašine uključuju povećane brzine ubrizgavanja do 350 mm/s, pomažući kupcima da povećaju produktivnost. Među daljim poboljšanjima vezanim za performanse su veći standardni pritisci ubrizgavanja, proširena dostupnost prečnika zavrtnja i potencijal za četvoroosovinsko upravljanje servo jezgrom.

Ova poslednja tačka uzima u obzir integraciju servo-električnog upravljanja za pokretanje jezgra kalupa, umesto tradicionalnih hidrauličnih cilindara. Kao i modeli prethodne generacije, novi ROBOSHOT ALPHA-SiB je potpuno električan.

Međutim, da bi izbegli upotrebu alata koji sadrži hidraulička jezgra, kupci ROBOSHOT-a imaju koristi od potpuno električnih FANUC servo motora i pretvarača pogona, čime negiraju potrebu za hidraulikom bilo gde u procesu.

Pored boljih ekoloških karakteristika, električna tehnologija je daleko čistija i pogodnija od hidraulike (bez odlaganja ulja), što čini ovaj napredak važnim za sektore poput medicinskog, gde je odsustvo čestica i isparenja u okruženju čistih prostorija najvažnije.

Konačno, ALPHA-SiB se nadovezuje na reputaciju platforme ROBOSHOT za preciznost sa visokom tačnošću koja se ponavlja, koncept koji dopunjuje pouzdanost mašine i lakoću održavanja.

ROBOSHOT ALPHA-SiB takođe je u potpunosti u skladu sa ISO 20430, međunarodnim bezbednosnim standardom za mašine za brizganje pod pritiskom.

DOŽIVOTNA PODRŠKA MAŠINE

Zahvaljujući sveobuhvatnoj mreži servisnih centara širom Evrope, FANUC može ponuditi doživotnu podršku za svoje mašine, pružajući potpunu bezbrižnost kupcu u retko nastalim problemima.

Serija ALPHA-SiB je u početku dostupna u modelima od 50, 100, 130, 150 i 220 tona, sa različitim kapacitetima ubrizgava− nja. Slede modeli većih tonaža (250, 300 i 450 tona). Već dostupan za prijem porudžbina, FANUC namerava da ROBOSHOT ALPHA-SiB dobije evropsku premijeru na predstojećim izložbama EMO (Italija) i FAKUMA (Nemačka), pod pretpostavkom da budu održani kako je zakazano, u oktobru 2021. godine.

O FANUCU

Korporacija FANUC je jedan od svetskih lidera u fabrič− koj automatizaciji CNC upravljačkih sistema, robota i proizvodnih mašina (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT i ROBONANO). Od 1956, FANUC je pionir u razvoju nu− merički upravljanih mašina u industriji automatizacije. Sa više od 264 FANUC-ovih lokacija širom sveta i više od 8.000 zaposlenih, FANUC nudi gustu mrežu prodaje, tehničke podrške, istraživanja i razvoja, logistike i kori− sničke usluge.

Za više informacija kontakti rajte:

FANUC Serbia d.o.o.
Kralja Petra I Karađorđevića 92a
22330 Nova Pazova, Srbija
Tel.: +381 222150324
info@fanuc.rs
www.fanuc.rs

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti