Nove vodootporne kablovske razvodne kutije za inkapsulaciju – čak i za upotrebu pod vodom

Komentari: 0
Fotografija od: Hensel (Vodonepropusna enkapsulirana kuti ja sa ENYCASE kablom za upotrebu u ekstremnim područjima primene, čak i pod vodom)

Hensel predstavlja novu generaciju ENYCASE kablovskih razvodnih kutija u vodootpornom dizajnu za ekstremne uslove okoline. Koristeći iste prednosti "vodootpornih" ENYCASE razvodnih kutija za spoljnu instalaciju, sada se pokriva još jedna oblast primene.

Električari se redovno susreću sa situacijama pri ugradnji u kojima dolazi do pojave vode kao i stvaranja kondenzata unutar kućišta. Garantovanu sigurnost ne mogu ponuditi ni kućišta sa visokim stepenom zaštite. Čak i kablovske kutije sa stepenom zaštite IP 68 ne mogu sprečiti štetne količine vode u unutrašnjosti kroz kumulaciju kondenzacije.

I ventilacione mere ne mogu se primeniti svuda. Pri instalaciji, kablovske razvodne kutije moraju biti vodootporne i u potencijalno plavnim područjima koja su i ispod nivoa mora ili reke, u otvorenim kablovskim kanalima razvedenih po tlu, u poplavnim zonama blizu reka, luka ili podvožnjaka ili u nezaštićenim instalacijama na otvorenom na tlu.

Hensel, specijalizovana kompanija i lider na tržištu u oblasti kablovskih razvodnih kutija od plastike, predstavlja novu generaciju "vodootpornih" kablovskih razvodnih kutija u četiri veličine i sa različitim dizajnom u crnoj ili sivoj boji.

"Vodootporni" za inkapsulaciju, ali i dalje pristupačni

ENYCASE kablovske kutije su "vodootporne" pomoću enkapsulacije u skladu sa standardom DIN VDE V 0606-22-100 za upotrebu u ekstremnim područjima primene. Trajna elastična silikonska zaptivna jedinjenja, koriste se za inkapsulaciju i potpuno sprečavaju prodiranje vode ali i stvaranje kondenzata unutar kućišta.

Inkapsulirane razvodne kutije takođe pružaju pouzdanu zaštitu od udara i vibracija. Umanjenje napora se ostvaruje pomoću kablovskih kanala.

Zaptivna jedinjenja karakterišu odlična izolaciona svojstva. Pošto je jedinjenje providno, vizuelni pregled instalacije se može izvršiti u bilo kom trenutku. Električni priključci se takođe mogu testirati pod inkapsulacijom, pošto je trajni elastični materijal samozaptivan.

Sastav za zaptivanje se lako može ukloniti za popravke, ponovno instaliranje ili modifikacije instalacije. Preporučuje se da se koriste materijali koji su testirani samo za ovu svrhu, pošto se sigurnost i izdržljivost ne garantuju prilikom korišćenja nedovoljno ispitanih materijala, npr. silikona sa građevinskog tržišta.

Novi dizajn kućišta nudi više koristi

Mnogi detalji su optimizovani u odnosu na prethodnu generaciju kablovskih kutija. Najupadljiviji je dizajn kućišta koji nudi nekoliko pogodnosti.

Elegantno i glatko kućište od polikarbonata je još snažnije i nudi dovoljno prostora za ožičenje. Kućišta su otporna na toplotu i uspešno su atestirana na temperature do 960°C.

Prostor se može brzo otvoriti i zatvoriti sa samo jednom četvrtinom okreta. Oblik kućišta omogućava električaru da odmah proveri da li su sve brave pravilno zaključane.

Spoljni nosači za pričvršćivanje, koji su uvek uključeni u isporuku, posebno su pogodni za ugrađene aplikacije. "Multi-level knockouts" za kablovske ulaze u različitim veličinama prilagođenim nominalnim poprečnim presecima kablovskih uvodnica, omogućavaju korišćenje primenljivih preseka kablova.

Terminali dizajnirani za neograničenu fleksibilnost

Konkretno, novoizgrađeni terminali sa dve stezne jedinice po polu su jedinstveni. Terminali za vijke su pogodni za povezivanje različitih tipova provodnika i preseka. Zahvaljujući terminalnoj tehnologiji, dve stezne jedinice po polu, različiti prečnici i tipovi provodnika mogu se povezati bez korišćenja dodatnih mera.

Terminali sprečavaju oštećenja provodnika, takođe i za fleksibilne provodnike bez ožičenja. Ovo štedi vreme i smanjuje troškove.

Položaj promenljivih pozicija terminala je još jedna novina. Zahvaljujući njihovim visokopozicioniranim terminalima, slobodno se pristupa kablovima koji se ubacuju u razvodne kutije. Istovremeno, na raspolaganju je više prostora, čak i sa maksimalnim brojem ugrađenih kablova. Ovo omogućava optimalni položaj terminala za brzo i jednostavno ožičenje.

Gustav Hensel GmbH & Co. KG je osnovan 1931. godine i predstavlja vodeću srednju kompaniju za proizvodnju električnih instalacija i distributivnih sistema. Uz našu tehničku ekspertizu razvili smo inovativna rešenja za električnu opremu zgrada. Naši partneri na tržištu su električni veletrgovci i električari, kao i građevinski preduzetnici.

Hensel je globalna kompanija sa deset podružnica i brojnih agenata u 65 zemalja. Hensel ima oko 850 zaposlenih, od čega 570 u Nemačkoj.

Portfolio proizvoda pokriva čitav spektar rešenja za elektro instalaciju i distribuciju. Proširuje se od kablovskih razvodnih kutija do malih distributivnih ploča do 63 A, kombinujućih sistema kućišta za montažu distributivnih ploča do 250 A ili razvodnih ploča do 630 A i niskonaponskih sklopova do 5 000 A.

Hensel nudi standardno usklađena proizvodna rešenja za fotonaponska postrojenja sa ENYSUN distributivnim pločama. U oblasti elektromobilnosti Hensel se fokusira na stanice za punjenje električnih vozila u privatnim i polu-privatnim područjima.

Novi dodatak portfoliju uključuju rešenja za upravljanje energijom, spremna za priključenje na distributivne ploče.

Grupa Hensel je u prošloj fiskalnoj godini ostvarila konsolidovani promet od oko 100 miliona evra.

Dodatne informacije možete naći pod www.hensel-electric.de, kao i na društvenim mrežama Facebook, Tvitter i YouTube.

Kontakt:
Mile Srebro
Area manager Adriatic region
Gustav Hensel Gmbh&Co.KG
Mobile +381 64 9287 444
mile.srebro@hensel-electric.de
www.hensel-electric.de

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti