Nova aplikacija upozorava korisnike da gledaju napred dok hodaju

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Korisnici Android mobilnih telefona koji instaliraju aplikaciju Digital Vellbeing moći će da dobijaju obaveštenja koja ih upozoravaju da gledaju napred dok hodaju, izvestio je tehnološki blog KSDA Developers, a preneo BBC.

Nova funkcija je dizajnirana da poveća sigurnost korisnika mobilnih telefona i trenutno je u fazi izrade.

Deo je aplikacije Digital Vellbeing namenjene uređajima sa Android operativnim sistemom.

Svrha aplikacije je da upozori korisnike da u šetnji ne gledaju stalno svoje mobilne telefone, odnosno da gledaju ispred sebe.

Funkcija se zove „Heads Up“ i ugrađena je u aplikaciju Digital Vellbeing, koja je dizajnirana da pomogne korisnicima da prate i kontrolišu u kojoj meri koriste svoje mobilne telefone.
Tako je, na primer, moguće ograničiti vreme upotrebe određene aplikacije ili utišati obaveštenja u određenom periodu.

Obaveštenja o novoj funkciji mogu se uključiti i isključiti u podešavanjima mobilnog telefona.

Korisnik Tvittera Jai Prakas Kamet objavio je snimke ekrana pošto je primetio novo ažuriranje na svom mobilnom telefonu Google Pikel 4a.

Među obaveštenjima su poruke „budite oprezni“, „gledajte napred“, „pazite gde hodate“ i slično, praćene živopisnim emotikonima.

"Čini se da je ovo najnoviji u nizu digitalnih alata dizajniranih da donesu korist korisnicima i ugrađeni su u uređaje koje neprestano koristimo.

Svrha im je da nam pomognu da prestanemo da ih stalno koristimo", rekla je Becca Caddi, autorica filma Screen Time : Kako da se pomirite sa svojim uređajima i pronađete svoju ravnotežu ".

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti