Naučno-tehnološki park Novi Sad ušao u finale Interreg Slam 2023. takmičenja

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Naučno-tehnološki park Novi Sad ušao je sa svojim projektom UPDATE - Future Powered by Artificial Intelligence, u finale Interreg Slam 2023. takmičenja.

Na takmičenju za najbolji evropski projekat program Interreg, sa ovogodišnjom temom "Veštine", NTP Novi Sad je ujedno proglašen za jedan od pet najboljih projekata za 2023. godinu, saopšteno je iz ove institucije.

Projekat UPDATE, koji je finansiran u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Hrvatska, bavi se podučavanjem mladih na temu korišćenja novih savremenih tehnologija i veština, a najznačajnija stvar koju je NTP NS u sklopu ovog projekta uspešno realizovao je otvaranje DEAL labaratorije u Parku, koja ima namenu da istraživači u pripremnoj fazi svog proizvoda, zahvaljujući virtuelnoj realnosti, isprobaju čitav proces proizvodnje i isprave potencijalnu grešku pre nego što se proizvod pusti u pogon i u realnu izradu, navedeno je u saopštenju.

Takođe je planiran i besplatni kurs zanimljivog predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom "Stvarnost iz drugog ugla – AR&VR tehnologije", koji NTP NS organizuje sa ciljem da mladi, na vreme, saznaju više o naprednim tehnologijama - kako funkcionišu, kako se koriste i koje mogućnosti pružaju u različitim oblastima.

Stručni predavači će pružiti uvid u najnovije trendove, primere upotrebe, kao i potencijal ove tehnologije za promenu našeg svakodnevnog života i poslovanja.

Predavanje će se održati 26. septembra u Amfitatru NTP NS sa početikom u 12h.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti