National Instruments predstavlja USRP RIO platformu nove generacije za izradu prototipova bežičnih sistema

Komentari: 0

Korišćenje USRP RIO platforme nove generacije za izradu prototipova bežičnih sistema je efikasnije,čime se značajno skraćuje vreme postizanja rezultata.

National Instruments predstavlja integrisano softversko radio rešenje za brz razvoj prototipova višekanalnih bežičnih komunikacionih sistema visokih performansi. NI USRP RIO platforma je izgrađena na NI LabVIEW RIO arhitekturi i kombinuje visoke performanse 2 x 2 MIMO (više ulaza, više izlaza) RF primopredajnika sposobnih za slanje i primanje signala od 50 MHz do 6 GHz sa otvorenom LabVIEW programabilnom FPGA arhitekturom.

Inženjeri bežičnih tehnologija mogu koristiti ovu tehnologiju da brzo naprave prototipove bežičnih komunikacionih sistema u realnom vremenu i da ih testiraju u realnim uslovima. Takođe, mogu brže da naprave prototipove naprednih bežičnih sistema i algoritama.

Skraćuje se utrošeno vreme postizanja rezultata, koristeći jedinu kompletnu platformu koja koristi sve prednosti grafičkog pristupa pri dizajnu sistema. USRP RIO porodica ima visoke performanse, sposobnost procesiranja sa Xilinx Kintex-7 serijom FPGA, nisku latentnost sa PCI Express vezom sa host računarom i malih je dimenzija.

USRP RIO je idealan za razne oblasti primena, uključujući i istraživanje 5G bežičnih komunikacija, razvoj i istraživanje aktivnih i pasivnih radara, umreženih pametnih uređaja, prikupljanje informacija kao što su: telefonski razgovori, sms poruke i razni tipovi interakcija na internetu i još puno toga.

NI USRP™ (Universal Software Radio Peripheral) je već popularna platforma za istraživanja koja povezuju nauku i industriju, jer omogućava istraživačima da brzo unapređuju dizajn sistema pomoću programabilnog softvera.

Na primer, najava Lund Univerziteta opisuje 5G istraživačku aplikaciju fokusiranu na masivnom MIMO sistemu kao tehnologiju koja se razmatra za 5G komunikacije.

Posetite stranicu http://www.ni.com/usrp/ da saznate više o USRP RIO porodici.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti