Najatraktivnije MICE destinacije u Evropi

Komentari: 0

MICE turizam postao je veoma popularan među poslovnim ljudima, jer dovodi do žive interakcije, koja je još uvek ispred virtuelne komunikacije, bez obzira na velike tehnološke napretke. Pročitajte šta je to MICE turizam .

Šta je MICE turizam  i koje destinacije u Evropi su najpopularnije za ovu vrstu turizma? 

MICE (meetings, incentives, conferences, events) turizam ili poslovni turizam je postao velika atrakcija u biznis svetu, jer je njegov cilj upoznavanje i profesionalno napredovanje u određenoj struci, pa ga turističke agencije iz Srbije imaju sve češće u ponudi.

Razmena znanja i mišljenja je mnogo lakša ako se veliki broj ljudi određene struke nalazi na jednom mestu. Tada dolazi i do inspiracije, nadahnuća i realizovanja velikih ideja.

Osim poslovnog aspekta, MICE turizam nudi i opuštanje, druženje i jačanje timskog duha određene firme. Najčešće se odvija na atraktivnim turističkim destinacijama, kako bi, osim posla, bile viđene i turističke atrakcije i kultura određne destinacije.

#1 Brisel

Brisel već godinama drži prvo mesto među evropskim destinacijama kada je u pitanju MICE turizam. Brisel je poznat kao politička prestonica Evropske unije, pa je jasno zašto je poplaran u sferi poslovnog turizma.

Samo tokom 2016. godine broj noćenja na poslovnim putovanjima u Briselu se povećao za 113% u odnosu na 2015. godinu. Jasno je da je Brisel uložio određene napore kako bi MICE turizam ovde procvetao, međutim, ono što je sigurno je da je Brisel već imao dobru osnovu. 

Zahvaljujući veoma brzim vozovima odavde možete stići za manje od dva sata do najpopularnijih evropskih gradova, poput Pariza, Londona i Amsterdama. Dobra povezanost sa drugim gradovima je krucijalna stvar, jer mnogi iako su na poslovnom putu žele da vide što više Evrope i njene kulture.

Brisel osim fenomenalnih konferencijskih sala i politike, nudi i kvalitetan kulturni sadržaj. Ovde se možete upoznati sa veoma specifičnom lokalnom kulturom, koja je našla pravu meru između svetske kulture, modernizacije i čuvanja tradicije i svoje baštine.

#2 Berlin

Nemačka prestonica je i turistička destinacija koja iz godine u godinu sve više raste. Osim toga, Berlin je i svetski centar politike, kulture, medija i nauke. 

Ovo je grad sa bogatom infrastrukturom, velikim tehološkim napretkom, grad koji veliku pažnju posvećuje obnovljivim izvorima, pa je sasvim jasno zašto predstavlja elitno mesto za poslovne sastanke u Evropi, ali i u svetu. Od kraja 2016. godine Ryanair ima direktan let od Niša do Berlina po povoljnim cenama.

Mnogi biznismeni iz Sjedninjenih država često Berlin biraju za svoju MICE destinaciju, kako bi svoje radnike i saradnike upoznali sa evropskom kulturom i bogatstvom koje ona nosi. 

Mesta za poslovne sastanke i konferencije u Berlinu su fenomenalna i iznad svih očekivanja. Prelep panoramski pogled, široka kultura, moderna arhitektura, odlična mesta za događaje su sve razlozi zbog kojih je Berlin sjajna MICE destinacija, i što spada u top 3 svetska grada idealna za poslovni turizam.

#3 Kopenhagen

Kopenhagen je prava destinacija za one koji žele da se upoznaju sa duhom severne Evrope i dožive bajkovit poslovni put. Grad je prepun sadržaja, pa pored poslovnih sastanaka i razgovara, zainteresovani mogu obilaziti grad u nedogled i nikada ga neće potpuno obići.

Postoji velika ponuda restorana koji nude lokalne specijalitete vrhunskog kvaliteta, a hrana je najbolji način da upoznate drugo mesto. Novu i drugačiju kuhinju možete kombinovati sa kulturnim sadržajem poput opere, baleta ili nekog koncerta.

#4 Pariz

Pariz je čuveni grad ljubavi koji obožavaju i Evropljani, ali i Amerikanci koji imaju posebno poštovanje i poseban odnos prema ovom gradu. Zbog specijalnog turističkog statusa, Pariz je odlučio da ode korak dalje i da postane i poslovni centar sa velikom ponudom mesta za konferencije.

Pariz je odlično povezan sa drugim delovima sveta i može se pohvaliti dnevnom avio linijom sa više od 136 država na svetu. Šarm i harizma ovog grada će svaki poslovni sastanak omekšati i učiniti opuštenijim i zanimljivijim.

Pariz je veoma atraktivna lokacija koja nudi neverovatno profesionalnu infrastrukturu, kombinijući eleganciju, kultura, istoriju i modernost. 

#5 London

London je mnogima omiljena MICE destinacija, zahvaljujući njegovoj velikoj kulturnoj baštini, ali i političkoj stabilnosti. Osim toga, veoma povoljan geografski položaj dosta utične na popularnost Londona kada je u pitanju poslovni turizam.

London veoma vodi računa o industrijskom razvitku grada, i trudi se da prevoz u gradu bude najmanje štetan po okolinu. Zelene politike dovode mnoge poslovne ljude u ovaj grad, a osim toga to čine i nove atrakcije i mesta za događaje u koje je uložen poseban trud, i gde je svaki detalj pažljivo izabran.

#6 Hrvatska

Kada su u pitanju balkanske države, razvoj MICE industrije je u porastu, a Hrvatska je jedna od najprogresivnijih u poslovnom turizmu. Mesta za organizaciju događaja se nalaze uglavnom u Zagrebu ili na Jadranu.

Hrvatska ima oko 260 dvorana u kojima se održavaju manji i srednji konferencijski skupovi, i još 56 poslovnih objekata. S obzirom na to da hrvatski turizam iz godine u godinu raste, i veoma je popularna među stanovnicima Evropske unije, i MICE turizam je u porastu svakog dana.

U Hrvatskoj se konstantno radi na unapređenju, rekonstrukciji i pravljenju novih objekata i prostora, koji bi maksimalno odgovarali klijentima iz sveta.

Osim prostora u poundi je potpuno profesionalno osoblje i sav prateći sadržaj koji je potreban za određeni sastanak/konferenciju/događaj.

O Autoru

Marija Penezić

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti