Microsoft je najavio dostupnost Update-a Windows 11 2022

Komentari: 0
Fotografija od: Microsoft

Microsoft je najavio dostupnost Update-a Windows 11 2022, što predstavlja prvi veliki update Windows-a 11 otkad je ovaj operativni sistem lansiran prošle godine.

Poslednjih nekoliko godina donele su trajne promene u načinu na koji živimo, radimo i učimo, dok kompjuter ima sve važniju ulogu u svakodnevnom životu.

Online opcije koje ranije nisu postojale za sastanke, susrete, svakodnevne zadatke i pristup zabavi javile su se iz preke potrebe, ali ostaju u upotrebi jer su efikasne i korisne.

Stekli smo nove navike i one su sad postale deo nas. Kompjuteri su nas više nego ikada fundamentalno povezali na mnogo emotivnije načine. Brz prelazak na fleksibilniju podelu vremena između rada i privatnog života povećao je bezbednosne pretnje kako za pojedince tako i za biznise, čemu svedoči podatak da svake sekunde 921 lozinka biva napadnuta.

Sa puštanjem u rad Windows 11 prošle godine, Microsoft je dao kompjuterima moderno osveženje, a Windows učinio najboljim mestom za kontakt, kreiranje i zabavu.

Sa Update-om Windows-a 11 2022, Microsoft se fokusira na inovacije u nekoliko ključnih oblasti:

• Kompjuteri će biti lakši i bezbedniji za upotrebu za svakoga: da bi predvidela potrebe ljudi i uštedela vreme, ova nova verzija podrazumeva update za Start Menu, precizniju pretragu, poboljšanja u Quick Settings-u i Widgets board-u, i još mnogo više.

- Nove pristupne opcije uključuju System Wide live captions za automatsko generisanje titla iz bilo kakvog oblika audio sadržaja na Windows-u 11, pristup glasom (pregled) omogućuje korisnicima da kontrolišu kompjuter i kreiraju tekst koristeći samo glas, dok Natural Voices for Narrator bolje oslikava prirodan govor kreirajući tako audio sadržaj prijatnijeg zvuka kao pomoć u čitanju ili pretraživanju web-a.

- Korisnici će biti produktivniji: Sa poboljšanjima u Snap layouts, new Focus sessions, Do Not Disturb i optimizacijama u performansama i čuvanju baterije, Windows 11 2022 Update će vam pomoći da vašu produktivnost dignete na viši nivo.

- Windows će postati najbolje mesto za kontakt, kreiranje i zabavu: Windows 11 2022 Update ima Windows Studio efekte za poboljšavanje video i audio poziva, update za iskustvo u Microsoft Store-u, dodatne opcije za gejming, i mnogo toga.
- Ovaj update će poboljšati iskustvo u Microsoft Store-u, uključujući Microsoft Store Ads pilota za developere i proširenje Amazon Appstore-a na međunarodnim tržištima, što podrazumeva preko 20.0000 Android aplikacija i igara za korisnike.
- Game Pass je ugrađen u Windows 11 preko Xbox aplikacije, gde igrači mogu da pristupe stotinama kompjuterskih igara visokog kvaliteta.
- Sa novim Controller bar-om, optimizacijama za igre u prozoru i novim opcijama za HDR kalibraciju, imaćete mnogo više opcija za gejming na kompjuterima koji koriste Windows 11.
- Dodatna sigurnost, upravljanje i fleksibilnost na radnom mestu: da bi se zadovoljile potrebe ove sve složenije oblasti, novi Windows 11 2022 Update omogućava suštinski važne nove opcije za bezbednost kao i nove upravljačke alate za povećanu IT efikasnost.
- Microsoft Defender SmartScreen će pomoći pri identifikovanju slučajeva kada korisnik unese svoje podatke u zlonamernu aplikaciju i upozoriće ga o tome.
- Smart App Control ne dozvoljava da se nepouzdane ili nepotpisane aplikacije, skripta ili zlonamerni makroi pokrenu na Windows 11.

Posetite ovaj blog za više informacija o tome kako korisnici mogu dobiti Windows 11 2022 Update i pogledajte ovaj mikrosajt za sve blogove u vezi sa vestima.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti