Međunarodna konferencija Simterm2022.

Komentari: 0
Fotografija od: Simterm2022.

Mašinski fakultet u Nišu, katedra za termotehniku, termoenergetiku i procesnu tehniku zajedno sa Društvom termičara Srbije, organizovaće ove godine od 18 do 21. oktobra u Nišu, dvadesetu po redu konferenciju Simterm2022.

Cilj konferencije jeste da okupi naučnike, inženjere i privrednike iz širokog spektra disciplina u proizvodnji energije, kako bi zajedno sagledali trenutnu situaciju u energetskom sektoru i predložili rešenja koja bi situaciju učinili boljom.

Na prethodnoj konferenciji, koja je održana 2019. godine, naučnici iz Srbije i 15 zemalja, sa skoro svih kontinenata, predstavili su više od 170 radova iz oblasti energetike. Kocept koji podrazumeva učešće Izuzetnih stručnjaka, visok kvalitet naučnih radova, kao i internacionalni karakter koji ima, pozicionirali su Simterm na važno mesto skupova ovakvog karaktera u regionu.

Ono što na ponos Mašinskog fakulteta u Nišu, dodatno izdvaja Simterm od drugih konferencija, jeste činjenica, da osim u samoj organizaciji, i u stručnom delu skupa učestvuje veliki broj asistenata i studenata sa svojim radovima i projektima. Ovakav pristup garantuje dugoročnu održivost, napredak i razvoj Simterm-a.

Za ovu godinu, i jubilarni 20. Simterm, a u želji da budemo više prisutni i društveno angažovaniji, planiramo da Simterm tokom cele godine bude aktivan, kroz organizaciju niza drugih, manjih, pratećih aktivnosti, kao što su tribine, radionice, različite vrste akcija, kampanje na društvenim mrežama, vezane za aktuelne teme kao što su energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, ekologija.

Kroz ove aktivnosti Simterm će dobiti novu energiju i novu dinamiku u svom funkcionisanju, a celokupna javnost biće još bolje upoznata sa ovim temama.

 

Izvor: Energetski portal

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti