Logistika sa srcem: globalne dobrotvorne inicijative cargo-partnera 2023.

Komentari: 0

Međunarodna logistička kompanija dala je značajan doprinos raznim dobrotvornim projektima tokom protekle godine, odražavajući posvećenost društvenoj odgovornosti i angažovanju zajednice.

Evropa: deljenje bogatstva i unapređenje zdravlja

cargo-partner u Evropi predvodio je višestruke dobrotvorne aktivnostima.

Nedavno je austrijski tim radio sa inicijativom “Mary’s Meals” na transportu 3.825 rančeva napunjenih školskim priborom i odećom u Malavi, podstičući obrazovanje dece kojoj je to potrebno.

U februaru, kada je Tursku pogodili razorni zemljotresi, lokalni tim cargo-partnera i korporativni menadžment radili su rame uz rame kako bi pružili snažnu podršku lokalnim naporima za pomoć: od slanja kamiona sa preko potrebnim zalihama do prikupljanja ukupno 200.000 € donacija.

Slovački tim je podržao projekat “Koľko lásky” (Koliko ljubavi) koji prikuplja božićne poklone za starije građane. cargo-partner je u proteklih nekoliko godina obezbedio organizaciji besplatno skladištenje u iLogističkom centru Bratislava i doprineo sa 4.000 € donacijama kao i poklon kutijama koje su pripremili zaposleni.

Kancelarija u Mančesteru u Velikoj Britaniji prikupila je 300 funti za “Macmillan Cancer Support” kako bi pomogla pojedincima obolelim od raka, dok je u Irskoj cargo-partner donirao 1.000 evra “Focus Ireland”, organizaciji koja podržava beskućnike, a takođe je pomogla u prikupljanju donacije na večeri povodom njene godišnjice.

U Bugarskoj, kompanija je podržala “Savet žena izbeglica” tako što je olakšala transport i skladištenje zimske odeće i obuće koju je donirao UNICEF. cargo-partner je u Bosni i Hercegovini prevezao majice za humanitarnu trku koju je organizovalo “Srce za djecu”, a neke kolege su kupile majice i učestvovale u trci.

Kompanija je u saradnji sa „Ruku na srce“ donirala i novogodišnje poklone za decu.

A cargo-partner Srbija je udružio snage sa udruženjem “Sport za sve” kako bi omogućio otvaranje eko-rekreativnog letnjeg kampa na jezeru Perućac, promovišući zaštitu životne sredine i zdrav način života mladih. Takođe donacijama organizaciji “Budi human” pomogao prikupljanje sredstava za lečenje bolesnih.

Pored toga, cargo-partnerovo sedište će u januaru 2024. podržati udruženje „Die Nachbarinnen” (komšije) donacijom od 30.000 evra.

Ovo udruženje osnažuje žene migrante da se nose sa izazovnim situacijama i poboljšaju svoju integraciju u društvo.

U Austriji su članovi ovog udruženja proizvodili i torbe za laptop i pernice od kamionskih cerada koje su korišćene kao pokloni na sajmu logistike I transporta u Minhenu.

cargo-partner od 2014. godine u saradnji sa “Jugend Eine Velt” podržava dnevni boravak i vrtić za romsku i sintsku decu u naselju Orehov Dvor u Nitri u Slovačkoj. cargo-partner je 2023. godine doprineo sličnim projektima sa 25.000 evra.

Azija: ljubaznost preko granica

Širom Azije, cargo-partner timovi su pokazali svoju posvećenost društvenoj odgovornosti kroz različite inicijative. U Singapuru, zaposleni su volontirali u narodnoj kuhinji Villing Hearts, budili se rano da kuvaju tople obroke za marginalizovane građane.

cargo-partner Mjanmar sarađivao je sa “Apek International Inc.” u Japanu kako bi omogućio donaciju nameštaja, odeće, torbi i knjiga Dečjem domu “Agape” u ratom razorenom Mjanmaru.

cargo-partner Malezija je učestvovao u inicijativi za reciklažu sa “Lovely Disabled Home”, prikupljajući 150 kg materijala koji se može reciklirati kako bi se pružile mogućnosti za zapošljavanje fizički i mentalno oštećenih pojedinaca.

cargo-partner Korea je takođe pronašao inovativne načine za kombinovanje timskih druženja sa dobrim tj. višim ciljem.

U maju je tim otišao na „plogging“ putovanje, kombinaciju trčanja i sakupljanja smeća, kako bi promovisao fizičku kondiciju i istovremeno doprineo čistijem okruženju.

U septembru je tim organizovao razmenu polovnih predmeta u kancelariji, u kombinaciji sa donacijama u naturi lokalnoj dobrotvornoj organizaciji. cargo-partner tim na Tajlandu pokrenuo je projekat pretvaranja odbačene plastike u vredne resurse, uključujući monaške haljine i bolničke jastuke.

Konačno, kancelarija cargo-partnera u Ksiamenu u Kini organizovala je čišćenje plaže kako bi pomogla u borbi protiv zagađenja mora.

SAD: podizanje raspoloženja, ali I svesti

cargo-partner je u SAD pokazao svoju posvećenost pozitivnom uticaju na lokalne zajednice.

Kancelarija u Čikagu poželela je dobrodošlicu Matsiko svetskom horu siročadi, doprinoseći njegovoj misiji podizanja raspoloženja ugrožene dece kroz ujedinjujuću moć muzike uz širenje svesti o siromaštvu dece. U međuvremenu, njujorški tim se udružio sa dobrotvornom organizacijom “River Fund”, donirajući odeću i knjige za podršku inicijativama za smanjenje siromaštva u srcu grada.

Osnivač i izvršni direktor kompanije cargo-partner Stefan Krauter rekao je: „Ponosan sam što vidim različite i kreativne inicijative zajednice koje preduzimaju naši timovi širom sveta.

Ovi projekti odražavaju našu posvećenost društvenoj odgovornosti i potvrđuju naš ključni moto „we take it personally“, koji inspiriše naše timove da svaki dan daju sve od sebe. Naša posvećenost se ne odnosi samo na transport robe, već na pružanje nade i izgradnju bolje budućnosti.”

O cargo-partneru
cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike punog opsega koji nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje.

Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija dizajnira usluge po meri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom sveta.

Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 1.8 milijardi EUR u 2021. godini i trenutno zapošljava 4.000 ljudi širom sveta.

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti