Konferencija „Investirajte u Vojvodinu“ – dobra klima za ulaganje

Komentari: 0
Fotografija od: PKV

Konferencija „Investirajte u Vojvodinu“ (Invest in Vojvodina), u organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV) i kompanije „Color media communications“, a uz medijsku podršku magazina „Diplomacy&Commerce“, održana je u PKV, u cilju predstavljanja investicionih potencijala AP Vojvodine, privrednih kretanja i razvoja ekonomije u AP Vojvodini i Republici Srbiji (RS), trgovinske i regionalne saradnje, primera dobre prakse, kao i načina za dalje unapređenje investicione klime u nastojanju privlačenja novih investitora, ali i širenja obima postojećih aktivnosti.

Tom prilikom, predsednik PKV Boško Vučurević rekao je da je RS danas lider regiona u privlačenju stranih direktnih investicija (SDI), a Vojvodina, kako je istakao, svakako njen najsnažniji zamajac.

„To je rezultat konzistentne ekonomske politike Vlade RS i Pokrajinske vlade, kao i svih njenih institucija, ali i svih aktivnosti komorskog sistema RS na čelu sa Privrednom komorom Srbije i PKV, razvojnih agencija, trgovinskih predstavništava i ambasada u zemlji.

Zato smo i odlučili da zajedno sa 'Kolor pres grupom' upriličimo jedan ovakav skup i na jednom mestu okupimo sve najznačajnije aktere,“, naglasio je Vučurević. Podsetio je da je spoljnotrgovinska razmena vojvođanske privrede za prvih sedam meseci tekuće godina iznosila 7,3 milijarde evra.

Od toga je ostvaren ukupan izvoz u iznosu od skoro 3,5 milijarde evra, što je povećanje od devet odsto u odnosu na isti period prethodne godine. „Napomenuću i da vojvođanski privrednici ostvaruju 35 odsto ukupnog izvoza RS. Između ostalog, to je svakako rezultat novih investicija i novih pogona, novih tržišta“, rekao je Vučurević.

Konferenciji su prisustvovali ambasadori i predstavnici ambasada u Republici Srbiji (Italija, Japan, Slovenija, Maroko, Egipat, Tunis, Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar, Rumunija, Hrvatska), počasni konzuli Slovenije i Tunisa, privrednici, direktori banaka, poljoprivrednih udruženja, zadruga i klastera, predstavnici Novosadskog sajma, Kliničkog centra Vojvodine, Univerziteta u Novom Sadu i drugih relevantnih institucija iz zemlje i inostranstva, koji svojim radom i zalaganjem doprinose pospešivanju privrednog ambijenta.

 

Izvor: PKV

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti